Sport, Ştiri locale

Sepsi OSK a început campania de transferuri pentru noul sezon

La finalul unui adevărat tur de forţă în play-out-ul Ligii 1, care a ajutat-o să scape fără emoţii de retrogradare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pune bazele celei de-a doua stagiuni din istorie pe prima scenă a fotbalului românesc, iar covăsnenii încep să se mişte pe piaţa transferurilor. După prelungirea contractului lui Eugen Neagoe până în 2020, au venit şi primele mutări la nivelul lotului de jucători.

Sepsi OSK negociază de mai multe zile pentru venirea lui Stefan Velev (29 de ani), un mijlocaş defensiv bulgar care joacă la Slavia Sofia din 2017. Cele două părţi au discutat de mai multe ori în ultimul timp, s-au pus de acord asupra termenilor financiari ai contractului, iar Velev e aşteptat să semneze joi cu echipa antrenată de Eugen Neagoe, scrie sport.ro.

Publicitate

În vârstă de 29 de ani, Velev vine de la Slavia Sofia, la capătul sezonului în care a câştigat primul său trofeu din carieră, Cupa Bulgariei.

Velev e cotat la 400.000 de euro, şi-a început cariera la FC Lyubimets şi a mai jucat pentru Beroe Stara Zagora (2010-2013), Levski Sofia (2013-2015), Lokomotiv Plovdiv (2015-2016) şi Dinamo Tbilisi (2016). Din 2017 se află la Slavia Sofia, pentru care a marcat cinci goluri şi a oferit patru pase decisive în 47 de meciuri jucate.

Capabil să acopere şi postul de fundaş dreapta, Velev se poate lăuda şi cu cinci selecţii în naţionala Bulgariei, pentru care a debutat în mai 2012, la 24 de ani, într-un amical contra Turciei. De atunci şi până în 2016, anul ultimei apariţii la naţională, nu a prins, însă, niciun meci oficial, mai jucând în alte patru partide de pregătire (de două ori cu Japonia, contra României în 2015 şi contra Danemarcei).

De asemenea, Sepsi OSK i-a mai adus în aceste zile pe jucătorii Gabriel Vaşvari (fost la Botoşani şi Timişoara), dar şi pe croatul Igor Jovanovic.

 

 

Publicitate
banner we radio