Sport, Ştiri locale

Sepsi OSK, eliminată din Cupa României la fotbal

Sepsi OSK, câştigătoarea Cupei României în ultimii doi ani, a fost eliminată marţi seară din competiţie după ce a pierdut partida din deplasare cu Corvinul Hunedoara. Cu un singur punct după primele două partide din grupă, echipa din Sfântu Gheorghe nu mai are cum să treacă în faza următoare a competiţiei.

După finalul partidei, finanțatorul echipei, Dioszegi Laszlo, nu și-a iertat jucătorii, pe care i-a criticat în termeni duri pentru jocul slab prestat în meciul cu trupa din Liga 2. Omul din conducerea lui Sepsi este îngrijorat că formația sa va aduna numai înfrângeri dacă va continua să joace în felul în care a făcut-o la Hunedoara.

Publicitate

„Sunt foarte supărat. Atitudinea jucătorilor, a tuturor, lasă de dorit. Jucătorii au crezut că sunt învingători înainte de a începe meciul şi s-a văzut. A fost o victorie total meritată a Corvinului, îi felicit. Asta trebuiau să facă şi jucătorii mei. Noi suntem o echipă din prima ligă şi ne-am lăsat dominată de cea din Liga 2, care ataca şi la 1-0 în minutul 80. Echipa noastră n-a jucat absolut deloc. Aşa am auzit că există o problemă şi între jucători, încerc să vorbesc mâine cu ei să văd despre ce e vorba. Nu se înţeleg jucătorii. Aşa se aude. Nimeni nu mi-a zis clar, dar asta mi-au dat de înţeles. Mâine o să mergem să discutăm şi cu ei, nu mi se pare normală atitudinea jucătorilor şi ceva trebuie să schimbăm. Dacă aşa mergem mai departe, vor veni eşecuri pe linie”, a declarat Dioszegi la Orange Sport.

Cosmin Matei, schimbat pentru că n-a respectat indicaţiile antrenorului

De asemenea, prestația lui Sepsi a fost marcată și de un moment tensionant dintre Cosmin Matei, unul dintre veteranii formației, cu staff-ul tehnic. Jucătorul de 32 de ani a fost schimbat după doar 14 minute, iar finanțatorul a dat de înțeles că acest lucru s-a întâmplat deoarece nu a respectat indicațiile antrenorului.

Inițial se credea că este vorba despre o accidentare a acestuia, însă, la finalul partidei, antrenorul Liviu Ciobotariu a spus că l-a schimbat pe Matei deoarece nu a respectat indicațiile acestuia și a trebuit să ia măsuri.

„N-a fost o problemă medicală cu Cosmin Matei. Avea niște sarcini de joc pe care nu le-a respectat, atâta timp cât dau indicații de joc și spun cine să bată lovitură liberă, aut sau astea, ele trebuie respectate.

Atâta timp cât nu le respecți, înseamnă că nu respecți antrenorul, echipa și lucrurile nu sunt ok. Cosmin Matei este un jucător foarte bun, dar dacă nu este disciplinat tactic și dacă nu face ceea ce le cer eu, atunci trebuie să iau măsuri, pentru că altfel fiecare face ce vrea pe teren.

Am făcut o schimbare pentru că el nu a respectat indicațiile. I-am spus să bată altcineva lovitura liberă și el nu a fost de acord, a luat mingea și a bătut cum a bătut. Chiar dacă marca, tot îl schimbam. Dacă fiecare face ce vrea pe teren nu e în regulă și trebuie să luăm măsuri”, a declarat antrenorul lui Sepsi, Liviu Ciobotariu.

Liviu Ciobotariu nu se gândește la plecare: „Nu este felul meu”

Liviu Ciobotariu se consideră principalul vinovat pentru eșecul celor de la Sepsi. Totuși, antrenorul nu se gândește să plece de pe banca formației patronate de Laszlo Dioszegi.

„De fiecare dată când echipa pierde, primul responsabil este antrenorul împreună cu staff-ul. E clar că-mi reproșez foarte multe. Eu sunt vinovatul principal pentru că eu fac antrenamentele, primul ’11’ și schimbările. N-am cum să renunț niciodată, nu este felul meu. E clar că atunci când lucrurile nu merg, te aștepți la orice ca și antrenor. Conducerea a fost alături de mine, de echipă, a avut răbdare, a venit această înfrângere și vom vedea în continuare”, a mai spus Liviu Ciobotariu.

Eliminată din Cupă, Sepsi a rămas cu speranța unui loc de play-off în campionat, unde se află pe locul 9, cu 18 puncte adunate.

Publicitate
Publicitate
banner we radio