Ştiri locale

Semestrul II a început fără probleme în judeţul Covasna

Prima zi a semestrului al doilea a început fără probleme în judeţul Covasna, faţă de alte zone din ţară unde adulţii s-au îmbulzit în faţa unităţilor de învăţământ pentru a-i lăsa la cursuri, sau pentru a-i lua acasă pe cei mici la final.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), prof. Kiss Imre, ne-a declarat că în aceste zile au loc inspecţii în unităţile de învăţământ pentru a se verifica în dacă sunt respectate măsurile dispuse prin Ordinul comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Publicitate

„Eu zic că prima zi de şcoală totul a decurs cum trebuie. La Inspectorat nu a venit nicio sesizare că ar fi fost probleme, iar din ce am văzut eu, nu au fost nici aglomerări la intrările în unităţile de învăţământ. Dar vrând, nevrând, vor exista în mod clar, mai ales dimineaţa, acolo unde sunt copii de grădiniţă şi de clasele primare, vor fi îmbulzeli dar nu semnificativ de mari. Nu putem pune un copil de 4 ani să meargă singur la grădiniţă, e clar că părintele trebuie să meargă cu el, este o procedură de preluare, dar cred că se lucrează operativ. În judeţ nu am primit reclamaţii sau sesizări în acest sens, iar dacă au fost, au fost rezolvate. Inspectorii şcolari au fost săptămâna trecută în şcoli, imediat după ce a apărut draftul Ordinului comun, iar zilele acestea vor face acelaşi lucru, cu elevii de faţă. N-au fost probleme deosebite sesizate de inspectori, au verificat dacă şcolile sunt pregătite şi respectă acele măsuri de protecţie, dacă sunt măşti, dezinfectanţi, dacă se respectă traseele, dacă sălile de clasă sunt igienizate. Lucrurile au fost în ordine”, ne-a spus inspectorul şcolar general, prof. Kiss Imre.

7 elevi şi un cadru didactic au lipsit în prima zi

Potrivit acestuia, 7 elevi şi un cadru didactic din judeţ au lipsit luni, în prima zi de şcoală, fiind încă în perioada de izolare şi recuperare, după ce anterior au fost diagnosticaţi cu Covid-19, însă nu au existat cazuri în care elevii să fie trimişi acasă pentru că prezentau simptome.

„Au fost ieri 7 elevi din judeţ care n-au fost la şcoală, pentru că din start erau bolnavi, deci nu s-au prezentat, sunt în izolare. Avem un cadru didactic, la fel, care este izolat şi nu s-a prezentat, şi 3 angajaţi din rândul personalului auxiliar. Momentan sunt acasă, nu au venit în prima zi la şcoală, deci nu a fost afectată activitatea, nu este vorba despre suspendarea activităţii, pentru că aceşti elevi nu au venit la şcoală, au absentat”, a explicat inspectorul şcolar general.

Potrivit acestuia, la finalul săptămânii trecute, dintr-un total de 2.633 de cadre didactice, 602 erau înregistrate pe platforma de vaccinare împotriva Covid-19, iar 182 fuseseră deja vaccinate.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio