Ştiri locale

Semafor cu buton la trecerea de pietoni de la parc (str. Libertăţii)

Un nou semafor cu buton va fi amplasat la Sfântu Gheorghe, pe str. Libertăţii, în apropierea intersecţiei cu str. Gróf Mikó Imre – la trecerea de pietoni care face legătura dintre Parcul Elisabeta şi magazinul Amigo. Sistemul modern va contribui la fluidizarea traficului şi creşterea siguranţei pietonilor într-una dintre cele mai intens circulate zone din oraş.

Investiţia a fost aprobată luni de Consiliul Local Sfântu Gheorghe şi este una extrem de necesară întrucât, potrivit autorităţilor locale, în ultimii ani în zona respectivă s-a constatat o fluență a traficului foarte scăzută, mai ales la orele de vârf, pe fondul creșterii volumului de trafic dar şi a faptului că pietonii traversează continuu, nepermiţând coloanelor auto să circule.

Printre beneficiile implementării sistemului de management al traficului se numără şi creșterea vitezei medii de deplasare, scăderea numărului de accidente, scăderea consumului de combustibil utilizat pentru transportul rutier, sau reducerea poluării chimice și fonice.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio