Ştiri locale

Şeful IPJ Covasna: Dacă poliţiştii se comportă incorect, reclamaţi derapajele

Comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna, comisarul-şef Ion Popa, a făcut joi un apel public către cetăţeni să sesizeze eventualele „derapaje” ale poliţiştilor, menţionând că dezaprobă orice comportament inadecvat.

„Dacă sesizaţi un comportament necorespunzător al poliţiştilor, faceţi petiţie în scris şi facem anchetă internă. Orice derapaj sesizat va fi verificat cu celeritate şi onestitate”, a declarat şeful IPJ, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Covasna, la care a fost invitat pentru a răspunde unor situaţii punctuale.

Publicitate

Una dintre acestea a fost prezentată de consilierul PNL Cziprián Loránd, cadru universitar, care a reclamat faptul că poliţiştii care l-au amendat recent pentru traversarea străzii printr-un loc nepermis „au făcut exces de zel” şi au încălcat legea, întorcând autoturismul într-un loc în care drumul era marcat cu două linii continue. Potrivit acestuia, poliţiştii l-au amendat cu 300 de lei pentru traversare neregulamentară, pe soţia lui cu 200 de lei pentru aceeaşi contravenţie şi în plus a mai încasat încă 200 de lei pentru parcare în loc nepermis.

„Eram de mână cu soţia mea, ea a luat amendă 200 de lei, eu 300 de lei pentru acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce diferenţa asta, poate pentru că am câteva kilograme în plus sau poate pentru că am făcut anumite comentarii. Am mai luat încă o amendă pentru parcare neregulamentară, în total 700 de lei. Am plătit amenda, dar am adresat o petiţie Poliţiei pentru că şi ei au încălcat regulamentul de circulaţie şi vreau să ştiu dacă vor fi pedepsiţi, sancţionaţi sau urecheaţi sau dacă nu, dacă conducerea IJP tolerează şi încurajează excesul de zel de la Brigada Rutieră”, a spus Cziprián Loránd.

Ion Popa a menţionat că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii pot încălca anumite reguli de circulaţie, iar în acest caz au acţionat regulamentar. Potrivit acestuia, Cziprián Loránd a primit o amendă mai mare în calitate de şofer, pentru parcare neregulamentară.

Comisarul-şef a mai spus că Poliţia covăsneană nu are un plan de amenzi, aşa cum vehiculează unele persoane. „Nu există un plan de amenzi, în Covasna nu există aşa ceva, nu ştiu cum e în alte judeţe. Am peste 500 de agenţi, întrebaţi-i, dacă vreunul spune că le-am dat plan de amenzi”, a declarat Ion Popa.

Potrivit unui bilanţ al IJP, Poliţia Rutieră Covasna a aplicat anul trecut 21.453 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.153.000 de lei, a reţinut 732 de permise de conducere şi a retras 743 certificate de înmatriculare. Pentru încălcarea regimului legal de viteză au fost aplicate 9.618 sancţiuni, majoritatea unor şoferi aflaţi în tranzit prin judeţ, pentru abaterile comise de pietoni au fost aplicate 1.850 de sancţiuni, iar alte 1.061 de sancţiuni au fost aplicate pentru abateri comise de biciclişti.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio