Ştiri locale

Şeful DSP Covasna: „Revendicările salariale ale angajaţilor din instituţie sunt justificate”

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Covasna, Agoston Laszlo, a declarat, miercuri, că declanşarea unei greve de protest în cadrul instituţiei este iminentă, iar revendicările angajaţilor privind majorarea salariilor sunt justificate.

Potrivit acestuia, salariile nu au mai fost majorate din anul 2018, iar sporurile acordate în perioada pandemiei de COVID-19 au fost suspendate.

Publicitate

„Revendicările sunt justificate. Colegii nu au intrat astăzi în grevă spontană, dar e foarte probabil să se întâmple acest lucru în cursul zilei de mâine, pentru că situaţia e tensionată. Pe bună dreptate, oamenii sunt nemulţumiţi, pentru că salariile au rămas la nivelul din 2018. În perioada COVID-19 s-au acordat nişte bonusuri suplimentare, care au ţinut veniturile la o limită acceptabilă, dar după ce s-a încheiat pandemia, le-au pierdut, iar acestea au scăzut foarte mult”, a declarat şeful DSP Covasna.

Acesta a menţionat că instituţia are în prezent 45 de angajaţi, iar acţiunea de protest preconizată ar presupune întreruperea activităţii timp de două ore.

Angajaţi de la unele direcţii judeţene de sănătate publică din ţară au declanşat, miercuri, acţiuni spontane de protest, cerând majorări salariale, în contextul în care a fost aprobată zilele trecute o majorare a salariilor angajaţilor din casele judeţene de asigurări de sănătate (CJAS). 

(Agerpres)

Publicitate
Publicitate
banner we radio