Ştiri locale

Secuiana a lansat noua colecţie 4YOUTH. Ținutele bărbătești, prezentate de celebrități din România

Castelul Mikes din Zăbala a fost, săptămâna trecută, gazda unui eveniment inedit, în cadrul căruia eleganța și lumea modei s-au îmbinat cu teatrul, pictura, muzica, dansul, stand-up-ul, circul și sportul, înlocuind clasicele defilări de modă cu momente artistice „la patru ace”.

Evenimentul, care a avut loc miercuri seara, a fost prezentat de actorul Alex Bogdan, iar invitatul de onoare a fost celebrul violonist Alexandru Tomescu, unul dintre rarii deținători ai unei viori Stradivarius.

Publicitate

Cele trei colecții de toamnă-iarnă, realizate de câștigătoarele concursului de design vestimentar „Secuiana 4YouTH” – Pál Benadette, Pap Kriszta și Ana-Maria Toma – au fost prezentate de personalități masculine, brand ambasadori fiind desemnați actorii trupei Studio M – Deák Zoltan, Szekrényes László și Veres Nagy Attila, pictorul Ramon Grosos, cântărețul Adrian Nour, comedianul Victor Drăgan, fotbalistul Niczuly Roland, muzicianul Marius Popa, actorii Vlad Logigan și Vlad Benescu, ciclistul Orbán-Barra Gábor, muzicianul Marcel Lovin, jucătorii de hochei Danalizi Vilmos Gergő și Ferencz Szilárd, balerinul Adrian Scrimint și actorii de improvizație Doru Cătănescu și Teo Ghiță.

Gazda show-ului, descendentul conților Mikes, Gregor Roy Chowdhury, care este și acționar majoritar Secuiana, a vorbit în deschiderea show-ului despre viitor, renaștere și generația tânără. Acesta a ținut să menționeze și evenimentele tragice din Ucraina, precizând că „în mod ironic, industria textilă și războiul merg mână în mână”.

„Este foarte regretabil că energia pozitivă a unui astfel de eveniment este umbrită de întorsătura șocantă a istoriei din țara vecină. Simpatizăm cu milioanele de oameni care sunt în agonie în aceste momente și nu au nicio perspectivă asupra a ceea ce le-ar putea aduce viitorul. Sperăm că toate acestea se vor sfârși curând, iar omenirea va putea retrăi sentimentul de bucurie al unei renașteri social-economice. Până atunci, vom continua să ne oferim ajutorul, atât cât putem, tuturor celor care au nevoie! Dar viața trebuie să meargă mai departe… Acesta este un nou început pentru Secuiana, unul dintre cele mai vechi branduri textile din țară. Trebuie să ne asumăm partea noastră de istorie cu ceea ce putem: să creăm, să inovăm, să asigurăm locuri de muncă și să luptăm pentru un viitor mai bun. În mod ironic, se pare că textilele și războiul merg mână în mână. La sfârșitul Primului Război Mondial, străbunica mea, contesa Mikes Klementina, a început o afacere cu textile chiar în această clădire, cu scopul de a oferi locuri de muncă femeilor care își pierduseră soții sau părinții. Uzina de producție Home Spun a existat în Zăbala până în 1949, când a fost naționalizată de comuniști. În 2022 am decis să ne concentrăm pe viitorul nostru, ne concentrăm pe o generație tânără, de aceea am creat Secuiana 4 YouTH”, a spus Gregor Roy Chowdhury.

Publicul a fost format din oameni de afaceri, oameni de modă, designeri vestimentari, descendenți ai curții regale, sportivi și diferiți membri ai unor confrerii.

Cele mai îndrăgite și solicitate modele dintre cele 15 prezentate în cadrul fashion show-ului Secuiana 4YOUTH vor intra în producție de masă și vor sta la baza liniei vestimentare lansate cu ocazia colecțiilor de toamnă-iarnă.

Evenimentul, care a durat aproape două ore, a fost transmis live pe pagina de Facebook Secuiana și poate fi urmărit integral AICI, iar imaginile cu ținutele prezentate pot fi accesate AICI

***

Pachetul majoritar de acțiuni al Grupului Secuiana SA din Târgu Secuiesc a fost cumpărat în luna octombrie a anului trecut de descendentul conților Mikes, Gregor Roy Chowdhury, care preciza încă de la vremea respectivă că planurile sale pe termen mediu includ dezvoltarea producției și extinderea companiei pe piața confecțiilor.

Omul de afaceri în vârstă de 44 de ani este descendent al familiei Mikes din Zăbala, şi este acţionar în şapte firme din România, fiind și unul dintre moștenitorii proiectului turistic Zabola Estate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio