Ştiri locale, Video

Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean va fi extinsă şi dotată cu aparatură modernă

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe va fi extinsă şi dotată cu aparatură medicală modernă printr-un proiect cofinanţat din fonduri europene.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că proiectul depus în cadrul Programului Operaţional Regional a fost aprobat, iar anul viitor va fi semnat contractul de finanţare.

„În luna ianuarie o să semnăm contractul de finanţare pentru extinderea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului din Sfântu Gheorghe, pe care l-am câştigat. Sunt două mari etape, una este construirea unei clădiri noi care va dubla suprafaţa UPU (…) şi al doilea capitol este dotarea cu aparatură şi echipamente medicale în valoare de peste 800.000 de euro. După modernizare vor fi două secţii separate, şi asta este noutatea absolută, secţii separate pentru urgenţe adulţi şi urgenţe copii. În momentul de faţă aici îşi desfăşoară activitatea aproape 70 de persoane, medici, asistenţi şi personal auxiliar, care tratează peste 35.000 de cazuri anual”, a precizat Tamas Sandor.

Valoarea totală a proiectului este de 7,9 milioane lei, din care contribuţia proprie Consiliului Judeţean Covasna va fi de 1,2 milioane lei.

(Agerpres)