Ştiri locale

Secţia ATI-COVID de la Spitalul Judeţean Sfântu Gheorghe, din nou aproape plină

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe a comunicat bilanţul săptămânal în ceea ce priveşte situaţia pacienţilor infectaţi cu SARS-Cov-2 internaţi în singurul spital COVID din judeţ.

Astfel, un număr de 37 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi un pacient cu suspiciune de infectare sunt internaţi în secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe. 

Publicitate

Dintre pacienţii testaţi pozitiv, 21 sunt trataţi pe secția de Infecțioase COVID, toţi având o stare moderată și alterată. Toţii pacienţii sunt adulţi.

De asemenea, 7 pacienți adulţi sunt tratați pe secția de Chirurgie COVID, dintre care 6 sunt cazuri de chirurgie (5 pacienţi din județul Covasna, un pacient din județul Brașov) şi un caz de ortopedie, fiind vorba despre un pacient din județul Brașov.

La secţia de Terapie Intensivă se află internaţi 9 pacienți bolnavi de COVID-19, dintre care 6 sunt în stare critică, iar alţi 3 sunt în stare critică şi intubaţi. Reamintim că în ultimele săptămâni, numărul pacienţilor internaţi la ATI-COVID a fost unul relativ redus, de doar 2-3 cazuri internate simultan în stare foarte gravă la ATI.

În perioada 24 februarie –3 martie 2021, au fost înregistrate 3 decese asociate infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, pacienţii având vârste cuprinse între 66 şi 79 de ani. 

Tot în această perioadă au fost externate 15 persoane care anterior au fost diagnosticate cu COVID-19.

Publicitate
banner we radio