Ştiri locale

Se sistează vizitarea pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe va sista, începând de joi, vizitarea pacienţilor, cu excepţia celor diagnosticaţi cu COVID-19.

Conducerea spitalului a menţionat, miercuri, că măsura a fost luată pe fondul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, menţionând că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 vor putea fi vizitaţi doar cu respectarea unor reguli stricte.

Publicitate

Managerul instituţiei, Andras Nagy Robert, a precizat că, la ora actuală, în spital sunt internaţi 28 de pacienţi cu COVID-19 confirmaţi şi 5 suspecţi.

“Pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, trataţi pe secţiile Boli Infecţioase, ATI sau Chirurgie, pot fi vizitaţi în continuare numai pe baza unei programări prealabile şi cu acordul medicului curant, fiecare pacient putând fi vizitat o singură dată pe perioada internării, de o singură persoană, timp de cel mult 15 minute. Astfel, rudele şi aparţinătorii acestor pacienţi vor putea face vizite în zilele lucrătoare, în intervalul orar 13:30-14:30, după completarea unui formular care poate fi descărcat de pe site-ul spitalului (www.spitfog.ro) şi care trebuie transmis în format electronic (fotografiat sau scanat) pe adresa de email: programarivizite@spitfog.ro. Cererea în original va fi prezentată la momentul vizitei” , a menţionat conducerea instituţiei.

Vizitatorii vor primi prin email confirmarea programării, respectiv data şi ora la care trebuie să se prezinte la spital, precum şi informaţii legate de procedura pe care trebuie să o urmeze.

Potrivit autorităţilor, în judeţul Covasna se înregistrează la ora actuală 147 cazuri de COVID-19 active, incidenţa fiind de 0,65 la mia de locuitori, 80 dintre acestea fiind în municipiul Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Detalii despre programare, regulament, respectiv cererea pentru vizitarea pacienților Covid-19 pot fi găsite accesând link-ul: https://spitfog.ro/reguli-de-vizitare-a-pacientilor-covid-19.

Publicitate
banner we radio