Info Trafic

Se schimba regulile de trafic auto in Sfantu Gheorghe!

Se schimba regulile de trafic auto in Sfantu Gheorghe! Din 3 octombrie se introduce sens unic pe strada Gábor Áron, iar de sambata viitoare, 10 octombrie, străzile Grof Mikó Imre și Gödri Ferenc vor deveni cu dublu sens!

Primarul Antal Árpád a anunțat ieri noile trasee auto din Sfantu Gheorghe, avand in vedere transformarea centrului orasului intr-o zona pietonala. Astfel, implementarea noului traseu se va face în două etape. Prima se aplică de maine, 3 octombrie, și presupune introducerea sensului unic pe strada Gábor Áron (deasupra parcului), pe care în aceste zile se aplică stratul de uzură și al cărei marcaj va fi finalizat săptămâna viitoare. Astfel, strada Gabor Aron va deveni cu sens unic dinspre Varadi Jozsef spre Vasile Goldis.

Publicitate

A doua etapă a modificării circulației în oraș se va aplica de sâmbăta viitoare, 10 octombrie, când străzile Grof Mikó Imre și Gödri Ferenc vor deveni cu dublu sens.

Între schimbările care se vor mai aduce la nivel de circulaţie se numără și faptul că străzile Oltului și Kőrösi Csoma Sándor vor avea porțiuni de drum cu dublu sens, pentru a înlesni accesul mașinilor aparținând anumitor instituții cum este cazul celor de la SMURD.

Primarul Antal Arpad este convins că toți conducătorii auto vor avea nevoie de un timp de acomodare cu sensurile nou introduse în oraș, dar împreună cu polițiștii de la Circulație a găsit și o soluție și în acest sens. „La început vor fi mai mulți polițiști pe stradă care vor îndruma circulația, iar în cazul în care cineva va greși va fi avertizat și nu amendat căci nu ăsta este scopul”, a spus Antal Árpád conform „Observatorul de Covasna”.

Schimbări vor apărea și în Piața Sfântu Gheorghe din faţa Magazinului Şugaş, unde de sâmbăta viitoare va fi introdus un semafor manual.

Publicitate
Publicitate
banner we radio