Ştiri locale

Se reiau vizitele pe secțiile non-Covid ale Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe

Vizitarea pacienților internați pe secțiile non-Covid ale Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe va fi permisă din nou începând de luni, 7 martie, fără a fi necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei.

Decizia a fost luată în urma scăderii numărului de infectări, iar vizitarea pacienților non-Covid se va putea face atât timp cât rata de incidență la nivelul județului Covasna va rămâne sub 4 cazuri la mia de locuitori.

Publicitate

Reprezentanții spitalului au transmis că rudele și aparținătorii pacienților non-Covid vor putea face vizite în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 15:00 și 16:00, fiecare persoană putând fi vizitată o singură dată pe zi, timp de 15 minute. Cu toate acestea, vizitele pe secția ATI vor fi posibile doar pe bază de programare, iar la secția de Neonatologie accesul va fi în continuare interzis.

„Pacienții internați în secțiile non-Covid ale Spitalului Județean Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe pot primi vizita rudelor sau aparținătorilor pe perioada în care rata de incidență la nivelul județului Covasna este de sub 4/1000 de locuitori (….) Aparținătorii vor purta mască de protecție și botoși de unică folosință, își vor dezinfecta mâinile în prealabil și vor respecta indicațiile personalului medical! NU este necesară programarea sau completarea formularului de aprobare a vizitei pe secțiile non-Covid! În schimb, vizitele pe secția ATI se fac pe bază de programare, între orele 13:30-14:30, iar în secția de Neonatologie accesul este în continuare INTERZIS”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Vizitele pe secțiile Covid, doar cu aprobarea medicului curant și pe bază de programare

Pacienții cu forme grave de Covid-19 pot fi în continuare vizitați de un membru al familiei, după aceleași reguli, respectiv la cerere și cu acordul medicului curant, în zilele lucrătoare, între orele 13:30 și 15:00, fiecare pacient putând fi vizitat zilnic de o singură persoană, cel mult 15 minute.

„Pe secțiile Covid-19, vizitatorului NU îi este permis contactul cu pacientul, este INTERZISĂ preluarea de obiectelor personale de la pacienți sau introducerea de obiecte precum telefon mobil, brichetă, ţigări, etc”, subliniază reprezentanții unității medicale.

Cererea pentru vizitarea pacienților Covid-19 poate fi completată AICI și va fi trimisă pe adresa de email: programarivizite@spitfog.ro.

Vizitarea pacienților internați la Spitalul Județean a fost sistată în luna septembrie a anului trecut, cu excepția celor diagnosticați cu Covid-19, măsura fiind luată atunci pe fondul creșterii numărului de infectări.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio