Ştiri locale

Se reiau operațiile oftalmologice la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe

Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe reia, de săptămâna aceasta, intervențiile chirurgicale oftalmologice. Reprezentanții unității medicale au transmis, într-un comunicat de presă, că operațiile de cataractă vor putea fi realizate din nou, începând de vineri, 7 ianuarie.

Astfel, pacienţii ale căror intervenţii au fost amânate începând cu luna octombrie a anului trecut, pe fondul creșterii numărului de cazuri de Covid-19, vor fi contactați de medicul specialist și reprogramaţi, în funcție de starea de sănătate, respectiv de gravitatea afecțiunii pe care o au.

Publicitate

„În prezent, secția de Oftalmologie funcționează la capacitate redusă. Intervențiile oftalmologice sunt programate în zilele de luni și vineri, putând fi realizate circa 6-8 operații de cataractă pe zi, iar de marți până joi au loc operații O.R.L. Pacienții cu boli cronice pentru care s-a luat decizia de amânare a intervenției chirurgicale sau a internării vor continua să fie reprogramați cât timp situaţia epidemiologică va permite acest lucru”, transmit reprezentanții Spitalului Județean.

Reprogramarea pacienţilor nu se face în ordinea prezentării!

În luna decembrie, conducerea unității medicale a anunțat că toți pacienții cu boli cronice, ale căror operații sau internări au fost amânate, vor fi reprogramați în perioada următoare, precizând, totodată, că unii dintre aceștia au apelat între timp la clinici private pentru a nu amâna şi mai mult tratarea problemelor medicale.

În ceea ce priveşte lista de aşteptare, reprogramarea pacienților va fi decisă de medicii specialiști.

„Ordinea reprogramării pacienţilor la intervenţiile chirurgicale va fi stabilită pe fundamente medicale, pe baza unei munci în echipă se va decide, ca şi până acum, ordinea în care pacientul va fi programat pentru o operaţie, pentru o internare, pentru investigaţii, şi asta nu neapărat doar în specialităţile chirurgicale, ci şi în cele medicale. Şi deciziile de amânare a operaţiilor s-au luat tot în baza unor fundamente medicale, după ce pacientul a fost evaluat, iar reprogramarea pacienţilor pentru intervenţii medicale şi chirurgicale se va face tot în baza evaluării, în funcţie de diagnostic şi de starea pacientului, adică nu în ordinea în care s-au prezentat. Trebuie să avem în vedere şi faptul că dacă se lungeşte o intervenţie sau o posibilă internare, atunci starea pacientului s-ar putea agrava. În următoarea perioadă vor fi sunaţi pacienţii de către colegii noştri, dar pot să îi caute şi ei pe medicii cu care au avut primul contact”, explica managerul spitalului, András-Nagy Róbert, în luna decembrie.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio