Info Trafic, Ştiri locale

Se reia licitația studiului de fezabilitate necesar construcției autostrăzii Brașov – Târgu Secuiesc – Bacău

Ministerul Transporturilor va scoate din nou la licitaţie contractul de proiectare pentru autostrada A 13 Braşov – Târgu Secuiesc – Bacău, după ce în septembrie a fost reziliat contractul cu asocierea de firme Search Corporation – Primacons Group care, în doi ani, realizase doar 15 % din studiul de fezabilitate.

Potrivit CNAIR, documentaţia de atribuire pentru lansarea procedurii de achiziţie publică a fost transmisă în cursul zilei de miercuri în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP).

Publicitate

„Durata contractului de proiectare este de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă aferentă contractului de proiectare”, se arată într-un comunicat al Companiei Naționale.

Aceeași sursă precizează să Autostrada Brașov – Târgu Secuiesc – Bacău are ca scop asigurarea unei legături rutiere de înaltă calitate între regiunile Moldova și Transilvania.

„Proiectul va asigura realizarea unui sector de autostradă care va face legătura între orașele Brașov și Bacău, acesta făcând parte din autostrada cu denumirea generică Moldova, indicativ A5 cuprins în MPGT și care realizează legătura între localitățile Brașov – Târgu Secuiesc – Onești – Bacău”, transmite CNAIR.

Proiectul este cuprins în strategia de finanțare în cadrul noului Program Operațional Transport 2021-2027.

Publicitate
Publicitate
banner we radio