Ştiri

Se redeschide șantierul Aeroportului Brașov-Ghimbav

Consiliul Județean Brașov a reușit să depășească și ultimele bariere birocratice în ceea ce privește autorizarea lucrărilor, astfel că de săptămâna viitoare va demara proiectul realizării celor 9 obiective din cadrul aeroportului.

Licitația pentru aceste obiecte a fost adjudecată de firma SC Construcții SA Sibiu, la suma de 28.594.034,30 lei fără TVA (34.026.900,82 lei cu TVA). În cadrul acestui contract ar urma să fie construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

Lucrările ar urma să fie defintivate în cel mult opt luni. Tot această firmă a fost declarată câștigătoare și la licitația pentru construcția terminalului de pasageri, însă procedura a fost contestată, astfel că demararea acestor lucrări mai are de așteptat.

„În ceea ce privește cele 9 obiecte, s-a făcut partea de proiectare, ținând cont că am reușit să semnăm contractul abia în ianuarie, din cauza contestațiilor care ne-au ținut pe loc, iar acum este în curs de rezolvare alimentarea cu energie electrică pentru organizarea de șantier”, a explicat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Publicitate
banner we radio