Ştiri locale

Se redeschide Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe. Nu se vor organiza tururi ghidate

Odată cu revenirea la măsurile din timpul stării de alertă, pe fondul scăderii ratei de incidență a cazurilor de Covid-19 sub 3 la mia de locuitori în municipiu, Expoziția Cinegetică din Sfântu Gheorghe își va relua începând de vineri, 18 decembrie, programul normal.

Reprezentanții Muzeului transmit că în această perioadă nu vor putea fi organizate tururi ghidate, accesul persoanelor cu temperatură peste 37,3 nu va fi permis, iar vizitatorii vor purta în mod obligatoriu mască de protecție pe toată durata vizitei.

Publicitate

„Colecția publică cinegetică a Ținutului Secuiesc poate fi vizitată din nou. Suntem pregătiți să primim vizitatorii în conformitate cu reglementările Ministerului Sănătății, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus. Vizitatorii trebuie să poarte mască, să-şi dezinfecteze mâinile și să mențină o distanță de 2 metri față de ceilalți vizitatori pe toată durata vizitei. Temperatura corpului la intrare este măsurată, iar intrarea cu o temperatură corporală mai mare de 37,3 grade Celsius este interzisă. Pe perioada pandemiei nu se vor organiza tururi ghidate. Vă mulțumim pentru înțelegere! Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul transmis de reprezentanții Muzeului într-o postare pe Facebook.

Programul Muzeului revine la normal, astfel că vizitatorii sunt așteptați de marți până sâmbătă, între orele 10:00-17:00, iar duminică între orele 10:00-14:00.

Expoziția, găzduită de Casa Bene (str. Gróf Mikó Imre, nr. 11), una dintre clădirile – monument istoric ale municipiului, reabilitată cu fonduri europene de către Primărie, cuprinde o bogată colecție de trofee, animale împăiate, arme de vânătoare, documente și fotografii, cele mai multe provenind din colecțiile particulare ale unor vânători din zonă.  

În luna decembrie a anului trecut, colecția s-a îmbogățit cu aproape 50 de trofee, primite donație din partea unei familii de vânători.

Muzeul cuprinde și o zonă interactivă, unde vizitatorii pot atinge animalele, pot obține informații despre specii și pot vâna virtual cu o pușcă cu laser.

De asemenea, un scurt tur virtual este disponibil pe site-ul Muzeului: www.vadon.ro, la secțiunea „Expoziția cinegetică”.

***

Municipiul Sfântu Gheorghe a trecut oficial, începând din 17 decembrie, din scenariul roșu în cel galben, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să nu mai prelungească măsurile restrictive în vigoare din ultimele săptămâni.

Astfel, a fost permisă redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, reluarea activităților recreative și sportive în aer liber, dar și redeschiderea instituțiilor de cultură, la o capacitate maximă de 30% din locurile disponibile în incintă.  

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio