Sport

Se redeschid toate sporturile din România, inclusiv cele de contact

„Pot să vă fac un anunț, avem posibilitatea legală să redeschidem toate sporturile din România”, a anunțat ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în cadrul unei conferințe desfășurate la Prefectura Iași.

Oficialul a menționat că măsura privind redeschiderea activităților sportive va fi cuprinsă în Hotărârea de Guvern ce vizează prelungirea Stării de Alertă, și care urmează să fie adoptată luni.

Publicitate

Decizia privind redeschiderea activităților sportive va fi însoțită și de un set de reguli complementare, care să diminueaze riscul răspândirii epidemiei de Covid-19.

„Vor fi reguli oferite de zona medicală. Chiar dacă  incomodează, ele sunt absolut obligatorii, când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a precizat Stroe.

Săptămna viitoare, ministrul va semna un nou ordin pentru aprobarea normelor medicale, pentru sectorul sportiv.

„Vom veni cu un nou ordin, care, ţinând cont de normele medicale, va asigura redeschiderea tuturor sporturilor, inclusiv cele de contact, care aşteptau de ceva vreme”, a spus Stroe.

Mai mulţi reprezentanţi ai sporturilor de contact s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de faptul că nu îşi pot desfăşura activitatea, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

„Vreau să am o discuţie cu domnul ministru Stroe legat de organizarea de competiţii. Pentru că toţi colegii mei din cadrul Federaţiei Europene de Lupte au început activitatea în ţările lor. Ţin permanent legătura cu aproape toţi preşedinţii de federaţii, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. Știu că peste tot au început antrenamentele de lupte în sală, s-a dat şi drumul la competiţii, numai la noi nu. Am avut răbdare, eu sunt un om onest, nu critic pe nimeni, dar e timpul să începem să facem şi noi ce trebuie”, afirma, vineri, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu.

Publicitate
banner we radio