Ştiri

Noi modificări în Legea Educaţiei! Se pregăteşte un nou tip de Bacaluareat

Anul 2018 ar putea aduce pentru elevii care termină clasa a XII-a o modificare majoră, respectiv un alt tip de bacalaureat. Potrivit ministrului Educaţiei, Pavel Năstase, elevii de la liceele tehnologice vor avea posibilitatea de a alege un bacalaureat tehnic cu probe din materiile studiate, scrie Observator.tv.

„Noua lege a educaţiei naţionale se află în pregătire. Sunt multe schimbări care se vor produce şi am să vă dau un exemplu pentru zona de învaăţământ preuniversitar. Dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferenţiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învăţământul profesional şi tehnic să aibă acces la un bacalaureat pe profilul acesta. În acest fel cred eu că învăţământul profesional şi tehnic va deveni mai atractiv şi vom rezolva o problemă foarte acută în momentul de faţă: criza forţei de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau electrician”, a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei, potrivit portalinvatamant.ro.

Publicitate

Proiectul privind învăţământul profesional-dual, aflat în dezbatere din 19 mai 2016, presupune ca elevii cu nivelul 3 de calificare, corespunzător unei diplome de muncitor calificat, şi cei cu nivelul 4, nivel corespunzător unui tehnician, pot fi integraţi în liceu odată cu clasa a XI-a.

Totodată, un elev care a terminat cursurile unui sistem profesional-dual nivelul 5 de calificare, corespunzător unui tehnician superior, poate fi integrat în liceu la început de clasa a XII-a.

Publicitate
banner we radio