Sport, Ştiri locale

Se fac înscrieri pentru Ziua de alergare Gáll Lajos din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe

Organizatorii concursului „Ziua de alergare Gáll Lajos”, derulat în fiecare an în cadrul activităților sportive cuprinse în programul Zilelor Sfântu Gheorghe, așteaptă înscrieri pentru ediția din acest an, programată să aibă loc în data de 30 aprilie, de la ora 10:00.

Competiția va avea loc la Mestecănișul de la Reci, concurenții având la dispoziție două trasee de alergare, respectiv unul cu o distanță de 6 km, și altul cu o distanță de 18 km. Potrivit organizatorilor, alergătorii se vor putea înscrie într-una dintre cele 6 categorii de vârstă, separate pentru femei și bărbați, respectiv sub 20 ani, 20-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani, 50-59 ani și +60 ani.

Publicitate

Participanții se pot înscrie completând un formular online (AICI), urmând ca taxa de participare în valoare de 80 de lei să fie achitată la ridicarea chitului de concurs.

Ziua de alergare Gáll Lajos a fost organizată pentru prima dată în toamna anului 1991, de-a lungul celor 29 de ediții reușind să adune la start și participanți din țări precum Maroc, SUA, Germania, Canada, Coreea de Sud, Cipru, Spania, Serbia sau Ungaria.

Prima competiție a fost câștigată de atletul Vasile Alexandru, originar din Sfântu Gheorghe, ulterior devenit cunoscut la Internaționalele României din 1997, când a reușit să doboare recordul pentru cea mai rapidă alergare de 1.500 m.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio