Ştiri locale

Se fac înscrieri pentru Șugaș Enduro 2022

În perioada 7-9 octombrie, pădurile din Șugaș Băi devin locul de întâlnire al pasionaților de viteză pe două roți. Amatorii de adrenalină se pot înscrie până în data de 5 octombrie la „Șugaș Enduro 2022” – cel mai prietenos concurs de acest gen din România, după cum îl descriu organizatorii.

Competiția va avea startul în stațiunea Șugaș Băi, iar concurenții vor avea de parcurs 5 probe speciale de coborâre contracronometru, dintre care primele două în partea de sus a stațiunii, iar ultimele trei până aproape de intrarea în Sfântu Gheorghe, linia de sosire fiind circuitul de motocros.

Publicitate

„Hai la Sugaș Enduro să (re)descoperi câteva dintre cele mai prietenoase trasee din zonă! Lucrate atent, cu elemente ideale pentru progresie, cele 5 speciale pe care le propunem sunt ciclabile de sportivi de toate nivelurile. Avem dropuri, kickere, rampe și stepup-uri, și linii ocolitoare la fiecare. Depinde de rider la ce elemente se încumetă și ce elemente ocolește. Traseele sunt gândite pentru a fi distractive pentru riderii experimentați și, în același timp, abordabile și pentru pasionații aflați la primele concursuri. Toate liniile dificile au variante lejere de ocolire a elementelor. Pe lângă asta, transferurile sunt îndeajuns de scurte să poată fi parcurse indiferent de rezistența fizică, iar în ziua de antrenament avem shuttle pe mai mult de jumătate din trasee”, transmit reprezentanții Clubului Sportiv „Show Time”, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Concurenții se pot înscrie la una dintre cele 6 categorii de concurs, respectiv: masculin juniori (14-18 ani);  masculin elite (19-35 ani); masculin masters (36+ ani); sau feminin junioare (14-18 ani); feminin elite (19-35 ani), respectiv feminin ladies (36+ ani).

Startul general al cursei se va realiza în grupuri de 3 – 5 concurenți, la un interval de timp stabilit de organizatori. Fiecare concurent va primi un orar personalizat pe care trebuie să îl respecte pentru a putea lua startul în probele speciale.

Ordinea de start în probele speciale va fi stabilită în ziua de vineri (7 octombrie), în urma unei probe de departajare. Cei mai rapizi dintre participanți vor lua startul primii în cadrul categoriei din care fac parte.

Organizatorii precizează că participarea la proba de departajare nu este obligatorie, însă cei care nu participă vor fi repartizați la sfârșitul categoriei din care fac parte, în ordine alfabetică (după numele de familie).

Startul în probele speciale este individual și va fi luat la intervale cuprinse între 30 și 60 de secunde, în funcție de numărul de concurenți înscriși.

Termenul limită pentru înscrierea la Șugaș Enduro este 5 octombrie, la ora 22:00, completând formularul disponibil AICI, iar concurenții care vor completa formularele pentru categoriile feminin/masculin 19-36+ ani până în data de 27 septembrie vor avea o reducere de 30 de lei la taxa de participare.

Mai multe informații despre regulament, probe și taxele de participare pot fi aflate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio