Ştiri locale

Se fac înscrieri pentru Saint George’s Got Talent

Au mai rămas mai puţin de două săptămâni până la Zilele Sfântu Gheorghe, care vor avea loc în perioada 23 aprilie – 1 mai, iar pregătirile intră pe ultima sută de metri. Tinerii vor avea în acest an un spațiu nou, concursul Saint George’s Got Talent, organizat de Asociaţia de tineret Hárit, urmând să se desfășoare în curtea fostei fabrici de țigarete, împreună cu toate programele de la Curtea Tinerilor.

Organizatorii au anunțat că așteaptă înscrieri pentru concursul care a ajuns în acest an la a noua ediție, iar cei care vor să participe trebuie să completeze un formular (click AICIîn care să precizeze, printre altele, numele de scenă, numărul de participanți (în cazul formațiilor), și talentul pe care îl au.

Publicitate

Preselecțiile se vor desfășura vineri, 29 aprilie, începând cu ora 17:30, iar finala va avea loc duminică, pe 1 mai, de la ora 20:00. Din juriu va face parte și în acest an managerul Teatrului „Andrei Mureșanu”, Anna Maria Popa.

„Eu știu că Sfântu Gheorghe are talent! Dar ca să afle toată lumea exact despre cât talent discutăm, înscrieți-vă la concurs! Voi fi acolo, ca în fiecare an, să mă bucur de talentele voastre!”, a scris Anna Maria Popa într-o postare pe Facebook.

Saint George’s Got Talent a fost organizat pentru prima dată în 2013, pe modelul francizei Got Talent, și a devenit o tradiție de-a lungul anilor. În timpul pandemiei, din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii Covid-19, concursul s-a desfășurat online.

La ediția din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe, în premieră, Curtea Tinerilor va fi amplasată în curtea fostei fabrici de ţigarete, iar programele vor fi organizate în jurul a cinci zone diferite. Potrivit organizatorilor, va fi amenajat un cort de conferințe, unde vor fi invitaţi la discuţii tineri antreprenori, artiști sau sportivi locali. Va exista şi o scenă unde seara vor avea loc concerte, iar tinerii vor avea  şi o zonă de relaxare, unde în prima parte a zilei vor fi organizate programe de yoga sau sănătate mintală.

Va fi amenajat un cort sportiv, unde vor putea fi practicate sporturi de masă precum fusball, ping-pong, teqball sau beerpong, dar și un turneu de jocuri de cărți și de societate și nu va lipsi nici zona de alimentaţie publică, unde participanţii vor putea să mănânce şi să se răcorească.

Vineri, de la ora 14:00, tinerii vor porni din Piaţa Centrală spre Curtea Tinerilor, unde vor deschide o expoziție a tinerilor fotografi, urmată de o petrecere a culorilor. Pe lângă concursul Saint George’s Got Talent, weekendul va aduce întâlniri pe nevăzute, o bibliotecă vie, un colț radio școlar, dar și un forum al tinerilor antreprenori, organizat de Junior Business Club.

Duminică, pe 1 mai, în zona de relaxare de la Curtea tinerilor va avea loc și un picnic pentru familii și mai multe programe pentru copii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio