Ştiri locale

Se deschide Cinema Arta la Sfântu Gheorghe

Cinematograful „Arta” din Sfântu Gheorghe a obţinut avizul de funcţionare, iar la sfârşitul acestei săptămâni va începe oficial proiecţia filmelor în ambele săli, denumite „Chaplin” şi „Fellini”.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a menţionat că reprezentanţii Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) au făcut în cursul zilei de marţi ultima vizită de verificare la sediul cinematografului „Arta by Cityplex”, care se va deschide oficial pe 27 ianuarie.

„Comisia Centrului Naţional al Cinematografiei responsabilă pentru calificarea cinematografelor, alcătuită din cinci membri, a făcut o vizită la Sfântu Gheorghe. Au verificat dotarea tehnică a cinematografului şi au constatat că proiectoarele 4K sunt conform standardelor europene şi se poziţionează peste media naţională în ceea priveşte calitatea şi rezoluţia imaginii. Personalul a fost angajat în cursul lunii decembrie de către Casa de Cultură \’Kónya Ádám\’, instituţia responsabilă pentru administrarea cinematografului. Pregătirea personalului se va finaliza în curând. Mobilierul din săli şi din bufetul cinematografului sunt amenajate, echipamentele tehnice sunt gata de funcţionare, au fost efectuate şi verificările tehnice”, se arată în comunicat.

Cinematograful are două săli, cu 80, respectiv 76 de locuri, în care vor putea fi vizionate filme 2D şi 3D.

Vezi AICI programul pentru perioada 27-29 ianuarie la Cinema Arta Sfântu Gheorghe

„În ceea ce priveşte politica de program, este important de ştiut că administratorul cinematografului doreşte să asigure locuitorilor oraşului atât filme hollywoodiene, cât şi europene, luând în considerare denumirea cinematografului. În acest spirit, cele două săli au fost denumite \’Chaplin\’ şi \’Fellini\’”, se mai arată în comunicat.

Clădirea cinematografului „Arta” a fost transferată în 2009 din patrimoniul Regiei Autonome de Difuzare a Filmelor (RADEF) în cel al municipiului Sfântu Gheorghe, iar în 2012 autorităţile locale au reuşit să evacueze chiriaşul discotecii care a funcţionat aici şi doi ani mai târziu au început procedura de licitaţie pentru modernizarea acesteia. La finele anului 2015, aproape jumătate din clădire a fost atribuită ca sediu Teatrului „Andrei Mureşanu”, iar în cealaltă parte a fost amenajat cinematograful.

Investiţia s-a ridicat la peste şapte milioane de lei, iar primele secvenţe pe ecran lat au rulat în luna noiembrie a anului trecut, în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, când s-au organizat mai multe proiecţii gratuite pentru copii.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio