Ştiri locale

Se deschid centrele de vaccinare anti-COVID de la Baraolt şi Întorsura Buzăului

Două noi centre de vaccinare vor fi înființate în județul Covasna, în localitățile Întorsura Buzăului și Baraolt, aici urmând să fie imunizate în perioada următoare, cu vaccinul AstraZeneca, doar persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, care fac parte din etapa a II-a a campaniei naționale, respectiv cele cu boli cronice și angajații din domeniile esenţiale.

Potrivit DSP Covasna, acestea vor funcționa în sala veche de sport a Liceului Tehnologic „Baróti Szabó Dávid” din Baraolt, respectiv la Căminul Cultural Brădet, și ar urma să devină operaționale în data de 15 februarie.

Publicitate

„Se vor deschide două centre noi în zonele în care până acum nu am avut, adică Baraolt și Întorsura Buzăului. La Baraolt, centrul va fi amenajat în vechea în sală de sport a Liceului, pe str. Kossuth Lajos nr. 172, cu intrarea dinspre str. Libertaţii, deci nu intrarea de pe str. Kossuth Lajos. La Întorsura Buzăului centrul va fi în Căminul Cultural din Brădet, nr. 22. Deocamdată vom avea numai vaccin Astra Zeneca în aceste centre, ceea ce înseamnă că vor fi eligibile numai persoane din grupa de vârstă 18-55 de ani, cu boli cronice și care desfășoară activităţi esenţiale”, ne-a precizat directorul DSP Covasna, Ágoston László.

Programările se vor putea face începând de miercuri, 10 februarie, atât pe platforma electronică, prin medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021 414 44 25, sau la numerele de telefon destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare vaccinare-covid.gov.ro.

La nivel național, pentru imunizarea populației cu serul produs de AstraZeneca, vor fi amenajate 180 de cabinete noi de vaccinare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio