Ştiri

Se creează liste de așteptare în platforma de vaccinare. Cum va funcţiona sistemul

Autoritățile anunță că în platforma de programare pentru vaccinare va fi introdusă o listă de așteptare, însă nu precizează de când va fi operațională. Persoanele care se află pe această lista vor fi notificate în momentul în care se eliberează locuri în centrul de vaccinare ales.

În platforma de programare pentru vaccinare va exista o listă de așteptare, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. El a explicat cum va funcționa acest sistem.

Publicitate

“O persoană, când își face cont în platformă, își exprimă opțiunea să intre în lista de așteptare, selectează un centru de vaccinare pentru care optează și va vizualiza numărul de persoane care sunt în față pe acea listă.

Când se vor elibera locuri, persoanele care sunt în lista de așteptare vor fi notificate prin sms și email, se rezervă locul în centrul pentru care a optat timp de 24 de ore. În acest interval, persoana poate opta pentru vaccinare acolo sau poate refuza programarea, moment în care sistemul notifică următoarele persoane.

Aplicația va notifica și că se deschid centrele noi și acele persoane pot ieși din listă și să se programeze în acele centre, moment în care vor fi șterse din lista de așteptare”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Totodată, autoritățile au anunțat că în februarie, România va primi 270 de mii de doze de vaccin de la Pfizer, iar în martie vor sosi alte 1,1 milioane de doze.

De la Moderna urmează să primim 167 de mii de doze în februarie, iar în martie ne vor fi livrate 226 de mii de doze, probabil în două transe.

AstraZeneca va trimite pe 12 februarie 92 de mii de doze, iar până la finalul lunii suplimentar până la 740 de mii. Până la mijlocul lui martie vor sosi în țara alte 370 de mii de doze de la AstraZeneca.

România a primit până marţi 1.236.449 de doze de vaccin Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Dintre acestea, au fost distribuite 981.610 doze, iar stocul existent este de 254.839 de doze.

De la Pfizer au fost recepționate 1.076.849 de doze, iar stocul existent este de 170.879 de doze. 

De la Moderna au fost recepționate 78.000 de doze de vaccin, au fost distribuite 40.540, iar stocul existent este de 37.460 de doze de vaccin.

De la AstraZeneca s-au primit 81.600 de doze și au fost deja distribuite în centre.

Publicitate
banner we radio