Ştiri

Se construieşte un Mall AFI la Braşov

Retailerul Carrefour a închiriat o suprafaţă de 6.500 de metri pătraţi în mallul AFI Braşov, dezvoltat de israelienii de la AFI Europe. Hipermarketul va fi situat la parterul centrului comercial. Negocierile dintre dezvoltator și retailer sunt foarte avansate. AFI Brașov va fi livrat în primăvara anului viitor, scrie bizbrasov.ro.

AFI Braşov va avea o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi de spaţii de retail dispuşi pe trei niveluri şi 25.000 de metri pătraţi închiriabili de birouri. Proiectul se află în prezent în faza de construcţie, iar inaugurarea este planificată pentru anul 2018. Compania a finalizat în luna martie a anului trecut achiziţia terenului de 39.000 de mp, pe care a funcţionat în trecut fabrica Hidromecanica, şi care a fost cumpărat cu 7,9 milioane de euro de la Cora.

Publicitate

AFI Europe va dezvolta în Braşov un centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 metri pătraţi dispuşi pe trei niveluri, fiind accesibil prin două intrări principale, unite de două coridoare principale. Primul etaj va găzdui zona de restaurante şi cea interactivă, în timp de spaţiul de divertisment va fi situat la etajul 2, unde se va afla şi un cinematograf. Vizitatorii se vor bucura de o caracteristică unică, o terasa de mari dimensiuni cu vedere către Munții Carpați, care poate găzdui evenimente şi activităţi diferite pentru familii şi turişti, alături de branduri pentru publicul larg şi premium care nu mai sunt prezente în zona. Proiectul va fi construit potrivit standardelor certificării pentru construcții „verzi” – LEED Gold.

„Acest contract marchează prima colaborare la nivel profesional dintre Carrefour România şi AFI Europe România şi credem cu tărie că AFI Braşov va fi principalul centru comercial din judeţul Braşov. Astfel, Carrefour îşi continuă planurile de extindere în toate formatele de magazine şi îşi reafirmă încrederea în creşterea pieţei româneşti”, spune Anca Damour, property division director în cadrul Carrefour România.

„AFI Braşov este un proiect important şi un punct de referinţă în strategia de dezvoltare a companiei şi suntem bucuroşi că, prin semnarea acestui contract de închiriere, acesta începe să prindă contur dincolo de planurile de pe hârtie. Eram în căutarea unui lanţ de retail ideal care să ne fie partener şi să devină ancoră a mallului din centrul oraşului Braşov, iar Carrefour România este partenerul perfect alături de care să dezvoltăm unul dintre cele mai interesante centre comerciale din regiune şi un viitor punct de atracţie al oraşului. În acelaşi timp, ne apropiem de finalizarea mixului de chiriaşi care va completa experienţa de shopping a locuitorilor din Braşov şi pentru cei 1,6 milioane de turişti care vizitează anual zona, cu o combinaţie de branduri pentru toate gusturile, aflate într-un singur spaţiu comercial”, a spus David Hay, CEO, AFI Europe România.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial care urmează să fie dezvoltat de AFI Europe în România, dupa AFI Cotroceni (81.000 mp închiriabili) în Bucureşti, cel mai mare şi de succes mall din ţară şi unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală şi de Est, şi AFI Ploieşti, cu o suprafaţă închiriabilă de 34.000 de metri pătraţi.

Publicitate
banner we radio