Sport, Ştiri locale

Se caută voluntari pentru Zilele Sportive Sfântu Gheorghe

Organizatorii Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe recrutează voluntari pentru cea de a 14-a ediție a evenimentului, care va avea loc în weekendul 24-26 septembrie, în mai multe locaţii din municipiu.

Pasionații de sport care vor să se implice în organizarea evenimentului se pot înscrie completând un formular care poate fi accesat AICI

Publicitate

„Te interesează viața sportivă, îți place să faci sport dar și să ajuți în organizare? Hai în echipa noastră de voluntari și ai șansa să cunoști oameni la fel de entuziasmați ca tine. Pe lângă atmosfera tare, ai ocazia să te dezvolți si pe plan profesional, dar și să câștigi premii speciale”, scriu organizatorii într-o postare pe pagina de Facebook a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe.

În ceea ce privește evenimentul, pentru a se evita, pe cât posibil, formarea aglomerărilor de persoane, programul din acest an va cuprinde activități atât în centrul orașului, cât și la Arena Sepsi de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, pe terenurile de fotbal ale Sepsi OSK, în strada Vânătorilor, la baza de înot, și chiar și la complexul Sepsi Value Centre, iar în ultima zi va avea loc, pe drumul spre Ilieni, un concurs dedicat pasionaților de automobilism.

„Este un eveniment unicat, zic eu, pentru zona noastră. Din fericire, putem să vorbim despre organizarea Zilelor Sportive, având în vedere că anul trecut nu am avut posibilitatea să organizăm. Este o provocare nouă și pentru noi, pentru că în anii precedenți ne-am axat să organizăm competițiile, pe cât posibil, la Arena Sepsi, iar în acest an, datorită situației pandemice încercăm să dispersăm competițiile care se vor organiza în cât mai multe locații. Vom folosi și locațiile de la Arena Sepsi, sunt două săli, este și patinoarul acolo, sunt terenurile de tenis, dar încercăm să găsim și alte locații în oraș, în special în aer liber. Încercăm să populăm centrul orașului, parcul central, unde vom organiza cât mai multe competiții și concursuri pentru copii”, a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Clubului Sportiv Școlar Sfântu Gheorghe, Nemes Áron.

Deschiderea oficială a Zilelor Sportive va avea loc vineri, 24 septembrie, cu „Alergarea Olimpică”, dedicată foștilor și actualilor sportivi participanți la Jocurile Olimpice .și Paralimpice, iar invitații din acest an sunt Incze Kriszta (locul 8 la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an); dar și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, participant la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Ediția de anul trecut a Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe a fost anulată din cauza restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Evenimentul din urmă cu doi ani a obținut locul I la Gala Visit Covasna, la categoria „Evenimente sportive”, fiind cea mai reușită ediție, cu aproximativ 3.000 de participanți, 4.000 de spectatori, 90 de programe și 50 de ramuri sportive.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio