Ştiri locale

Se caută artiști pentru Cerbul de Aur. Premiul cel mare este de 25.000 de euro

Pregătirile pentru Festivalul Cerbul de Aur, ediţia 2018, au intrat în linie dreaptă, iar de astăzi au început înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare. Artiştii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până în data de 11 iulie, pe site-ul oficial al evenimentului, www.cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul selecţiei va decide artiştii care vor intra în competiţie. În acest an, pe scena din Piaţa Sfatului vor urca şi se vor duela muzical pentru Marele Trofeu cel mult 15 concurenţi. Dar premiile vor fi mai multe!

La 50 de ani de la prima ediţie, Cerbul de Aur 2018 va avea o desfăşurare de gală, cu numeroase premii, a căror valoare totală este de 65 de mii de euro. Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro, la această ediţie aniversară, concurenţii pot câştiga alte opt premii, în conformitate cu precizările organizatorilor:

– Premiul I: 15.000 euro

– Premiul al II-lea: 10.000 euro

– Premiul al III-lea: 5.000 euro

– Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti

– Premiul Braşovului

– Premiul Publicului

– Premiul Presei Festivalului

– Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Exclusiv solişti, cu maxim 3 dansatori

Concurenţii vor trimite datele personale şi câteva informaţii relevante despre ei, plus  două piese din repertoriul propriu, din care juriul va selecta piesa de concurs. Aceasta poate fi interpretată în orice limbă, dar, potrivit tradiţiei Cerbului, concurentul e obligat să cânte şi o piesă din repertoriul românesc, în limba română, aleasă din lista pusă la dispoziţie de organizatori.

La concursul de interpretare se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 3 persoane pe scenă (dansatori şi/sau backing vocals). Lista finală a concurenţilor ce vor urca pe scena festivalului va fi anunţată în 20 iulie.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.