Info Trafic

Se asfaltează drumul spre Balvanyos şi se introduce un nou sens giratoriu

 

Luni, 6 octombrie, a fost demarată asfaltarea drumului Târgu Secuiesc – Balvanyos. Turnarea asfaltului pe o lungime de 18 km şi într-un strat de 5 cm va fi terminată într-o lună, în funcţie şi de evoluţia vremii.

Lucrările au putut fi demarate pe strada Turia datorită unei colaborări la nivel local, judeţean şi guvernamental. Faptul că şi UDMR face parte din Guvernul României, a deschis noi oportunităţi” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna. El a adăugat: „Reabilitarea drumului – care este un drum important nu doar la nivel de judeţ, ci şi la nivel naţional –, având o lungime de 35 de km şi aflat într-o stare precară, nu s-ar fi putut realiza cu forţe proprii. Anul acesta se va turna asfalt pe o lungime de 20 km, din care o porţiune de 2 km de drum, începând de la drumul naţional spre Lacul Sfânta Ana, se va asfalta pe teritoriul localităţii Bixad.”

Publicitate

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a semnalat că lucrările la sensul giratoriu de la intersecţia de la Reci vor începe în această lună şi vor fi terminate până la finele anului, respectiv, până la sfârşitul anului vor fi finalizate şi lucrările de reabilitare totală a DN 2D, în zona cuprinsă între Tinoasa şi până la frontiera judeţului, trecând şi prin Ojdula.

Bokor Tibor, primarul municipiului Târgu Secuiesc, a afirmat că, peste câteva zile, vor fi finalizate lucrările de construire a trotuarelor, pe ambele părţi ale străzii Turia.

Demararea lucrărilor este rezultatul unei activităţi coordonate la care au participat mulţi oficiali: Fejér László Ödön, deputat UDMR, Kovács Ödön, administratorul public al judeţului Covasna, precum şi István Zoltán, secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Potrivit secretarului de stat, putem fi mândri de acest drum şi şi-a exprimat convingerea că se vor reabilita mai multe drumuri judeţene, drept rezultat al fermităţii dovedite.

Consiliului Judeţean Covasna

Biroul de presă

 

Publicitate
banner we radio