Ştiri locale

În scurt timp, Sfântu Gheorghe va avea un teatru-cinema nou

Un imobil, două instituţii

Reabilitarea imobilului fostului cinematograf Arta se apropie de final. În clădire vor funcţiona două instituţii culturale.

Publicitate

După preluarea, de către  Teatrul Andrei Mureşanu, a sălii, anul trecut de 1 decembrie, pentru inaugurare, instituţia a avut premiera spectacolului „Trei rupturi”, regizat de Radu Afrim,  în data de 16 decembrie. Noua sală are 120 de locuri şi dispune de toate condiţiile pentru ca trupa să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii corespunzătoare.

Trupa de teatru cu paisprezece actori lucrează de zor, cu dăruire zi de zi, în noul sediu, iar în lunile ce urmează, aceasta se pregăteşte cu noi premiere. În zilele de 4 şi 5 februarie, publicul va putea vedea piesa Tartuffe a lui Moliere, în regia lui  Zakariás Zalán. La sfârşitul lunii februarie, în zilele de 28 şi 29, în colaborare cu trupa Teatrului Atelier Osonó, actorii de la TAM vor prezenta spectacolul regizat de  Catinca Drăgănescu, „Beznă de mină”, bazat pe textul scris de  Székely Csaba. În viitor, se doreşte şi rezolvarea subtitrării spectacolelor în limba maghiară.

În cealaltă parte a clădirii fostului cinematograf, municipalitatea va amenaja două săli de cinema noi. Construirea acestor săli se apropie de final, aici putând fi urmărite filme începând din primăvară. Amenajarea celor două săli cu câte 80 de locuri este asigurată tot de municipalitate, acestea pretându-se şi pentru proiecţia filmelor 3D.

Clădirea fostului Cinematograf Arta, care iniţial avea 500 locuri, a fost construită în anul 1968. După schimbarea regimului, aceasta a funcţionat ca şi loc de distracţie, iar din 2012 a ajuns, din nou, în administrarea Consiliului Local. Prin construirea şi amenajarea clădirii, oraşul s-a îmbogăţit cu o nouă instituţie culturală.

(sfantugheorgheinfo.ro)

Publicitate
Publicitate
banner we radio