Ştiri locale

Scurgere de gaze pe o stradă din Sfântu Gheorghe după ce un şofer a rupt o ţeavă de gaze

O scurgere de gaze s-a produs sâmbătă, în jurul prânzului, pe strada Berzei din Sfântu Gheorghe, fiind nevoie de intervenția unui echipaj de Pompieri, dar și a unei echipe a furnizorului de gaze, pentru a se evita o tragedie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj, ne-a precizat că defecțiunea a apărut în urma unui eveniment rutier, după ce șoferul unei mașini a rupt țeava de gaz.  

Publicitate

„A fost un eveniment rutier, un autoturism a rupt țeava de gaze. Am fost solicitați să asigurăm cu un echipaj măsurile de prevenire și stingere a incendiilor. La fața locului intervine și un echipaj de la Distrigaz pentru remedierea defecțiunii”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj.

Din primele informații, nu a fost necesară evacuarea persoanelor care locuiesc în zonă.

Potrivit IPJ Covasna, de vină pentru defecțiune este un șofer în vârstă de 23 de ani, care în momentul în care a pornit de pe loc a atins cu mașina contorul de gaze.

Circulația în zonă a fost oprită până la remedierea defecțiunii.

„Azi în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Sfântu Gheorghe au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe strada Berzei din municipiu. La fața locului polițiștii au constatat că un tânăr de 23 de ani în momentul în care s-a pus în mișcare la volanul unui autoturism a atins o cutie conținând un contor de gaze. Circulația în zonă a fost oprită, la fața locului împreună cu polițiști s-au deplasat pompieri din cadrul ISU Covasna care au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și reprezentanții companiei de furnizare gaze care au oprit alimentarea cu gaze”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna, potrivit cărora, în urma evenimentului rutier nu au rezultat victime.

Șoferul vinovat a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând că acesta nu consumase alcool.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio