Ştiri locale

Sculptură din gheață în Piața centrală din Sfântu Gheorghe

IceArt România se prezintă pentru prima oară la Sfântu Gheorghe. Pe data de 29 decembrie, joi, de la ora 18.00 va fi dezvelită statuia de peste 2 metri a Balaurului, sculptată din gheață și montată în piața centrală a orașului. Sculptura din gheață se realizează din 12 blocuri de gheață, piesele vor fi transportate de la Constanța la Sfântu Gheorghe și vor fi montate pe scena de piatră din piața centrală. Cu ocazia dezvelirii sculpturii, se va prezenta și un spectacol live de sculptură în gheață, în cadrul căruia artistul Julian va sculpta pe loc numărul 2017 din 4 blocuri de gheață.

Sculptura din gheață este o artă efemeră, rezultatul creației poate fi format de către public, deoarece aceste piese pot fi atinse, astfel, pe lângă vremea călduroasă, ”balaurul poate fi învins de către mâinile ce îl mângâie”.

Julian, așa cum l-au numit vorbitorii de limba engleză, și-a început cariera în lumea artei în SUA în anul 2001, acolo unde s-a inițiat în arta sculpturii în gheață și unde a activat timp de doi ani. În 2003 se stabilește la Londra unde un an mai târziu a înființat IceArt UK fiind prezent într-o piață foarte dezvoltată în acest domeniu. În anul 2006 decide să se restabilească în România și tot în acest an apare în premieră pe piața autohtonă singura companie de sculpturi în gheață, IceArt UK –  scrie pe site-ul companiei.

Publicitate
banner we radio