Ştiri locale

Scufundări la Dalnic în săptămâna \”Şcoala Altfel\”

În perioada 18-22 aprilie, cu ocazia săptămânii „Școala Altfel”, reprezentantul oficial al organizației internaționale NAUI (National Association of Underwater Instructors), Szabó Jenő, vine în întâmpinarea nevoii educației interactive cu o serie de cursuri despre importanța protecției apei alături de o introducere în arta scufundărilor, în localitatea Dalnic din județul Covasna.

În fiecare din cele 5 zile sunt programate școli din județele Covasna și Brașov. Cursurile vor avea loc la orele 9:00, 11:00 și 13:00, fiind împărțite în două etape: una va consta într-o lecție despre protecția naturii autohtone susținută de Regatul Sălbatic într-un autobuz double-decker modificat, iar următoarea etapă va fi reprezentată de cursurile de la lac.

Publicitate

Despre lecția la My Lake Dalnic

Lacul este unul artificial, destinat special scufundărilor. Deși activitățile principale care au loc la Dalnic se axează pe acestea, în cadrul Școlii Altfel este evident că nu s-ar putea desfășura exact aceste acțiuni. Prin urmare, s-au făcut o serie de ajustări. La suprafața apei a fost montată o „fereastră” de sticlă, ce are rolul de a permite elevilor să vadă în interior.

Un scafandru va pune în practică o serie de mini-scenete, ce înfățișează acțiuni din viața de zi cu zi iar copiii vor fi cei ce vor trebui să îl asiste de la suprafață și să îl corecteze în momentul în care acțiunile sale au impact negativ asupra mediului subacvatic. Ei vor putea comunica unii cu alții prin intermediul microfoanelor și difuzoarelor subacvatice.

Acțiunile scafandrului vor face tranziția dintre noutatea experienței și lecția în sine despre protecția apelor și a universului lor.

Odată ce scafandrul va fi urcat la suprafață, copiilor le vor fi puse întrebări cu privire la ceea ce au învățat, de asemenea în manieră interactivă.

Despre lecția Regatului Sălbatic

Regatul Sălbatic este un program educațional pentru școlari creat de The European Nature Trust, care își propune să educe și să inspire copiii României cu dragoste pentru natura unică a acestei ţări, să fie mândri de moștenirea naturală pe care și ei, la rândul lor, o vor lăsa moștenire generațiilor viitoare.

Primul modul al lecției, care va fi susținut și la lacul din Dalnic, se axează pe cunoașterea ultimelor păduri virgine din Europa ce se află în România, biodiversitatea care există în aceste păduri, interdependența speciilor precum și efectele produse asupra acestui mediu de către intervenția iresponsabilă a omului, dar și posibile soluții de conservare și dezvoltare sustenabilă.

Lecția se desfășoară într-un autobuz double-decker modificat, partea de sus fiind o sală de clasă, dotată cu elemente multimedia moderne pentru a facilita transmiterea informațiilor în maniere non-formale.

Publicitate
banner we radio