Ştiri locale

FOTO. Loredana Dinu şi Mihai Leu – scrimă şi viteză pe pista de la Târgu Secuiesc

Campionatul Național de Viteză în Coastă va programa la finalul acestei săptămâni, sâmbătă și duminică, 19 și 20 mai 2018, a doua etapă din ediția 2018, dotată cu Trofeul Teliu.

Mihai Leu – campion mondial de box WBO în 1997 și în prezent pilot de raliuri în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă – va concura la Trofeul Teliu, dar înainte de cursă a ales un mod mai aparte de a se pregăti și de a regla mașina pe care o conduce în competiții – Ferrari 458 Challenge.

Joi, 17 mai 2018,, Mihai Leu a avut-o ca și invitată pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc pe campioana olimpică de la Rio, spadasina Loredana Dinu. Campioană olimpică, mondială și europeană cu echipa de spadă a României, Loredana a acceptat provocarea lansată de Mihai Leu, iar cei doi au făcut mai multe ture pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc.

Înainte de a se urca însă în mașină, Loredana i-a predat lui Mihai Leu o scurtă lecție de scrimă!
„Mihai este un sportiv desăvârșit și a deprins rapid mișcările de scrimă. Sunt încântată că am avut șansa de a lucra câteva minute alături de el și sunt convinsă că s-ar descurca foarte bine și pe planșă. Pe această cale îi lansez o invitație de a veni în București, în sala de scrimă, pentru un duel în adevăratul sens al cuvântului, a declarat Loredana Dinu, care s-a arătat impresionată de mașina de curse a lui Mihai Leu: A fost pentru prima dată când m-am urcat într-o mașină de curse de raliu. Experiența a fost una uimitoare. Mihai este un pilot excelent și îi mulțumesc pentru șansa oferită de a participa la câteva teste cu acest superb Ferrari 458 Challenge.

De cealaltă parte, Mihai Leu a spus că a fost onorat să aibe pe scaunul din dreapta pe Loredana Dinu: Nu mă gândeam că într-o zi voi avea ca și copilot o campioană olimpică la scrimă. Loredana s-a descurcat excelent și o aștept să participe alături de mine și într-o cursă oficială. Sau, de ce nu, poate într-o zi va deveni pilot de curse. Sunt sigur că i-ar sta bine și la volan. Îi mulțumesc și pentru lecția de scrimă și accept cu mare plăcere invitația ei de a intra în sala de scrimă pentru un duel.