Ştiri locale

Școlile covăsnene nu vor fi închise înainte și după Referendum

Elevii din județul Covasna vor merge la școală de Ziua Mondială a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, iar orele de curs se vor desfășura normal și a doua zi după Referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale, în data de 8 octombrie.

În București, școlile în care vor fi instalate secţii de votare pentru Referendumul din 7 octombrie ar putea să îşi modifice programul luni, 8 octombrie, pentru a pregăti sălile pentru cursuri. Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu a declarat că, deși la nivelul județului Covasna situația centrelor de votare din unitățile de învățământ nu a fost încă definitivată, nu se impune ca școlile să rămână închise.

Publicitate

„Secțiile de votare urmează să fie definitivate de către Autoritatea Electorală Permanentă. Am discutat și cu inspectorul școlar general Kiss Imre și nu se impune pe raza județului nostru suspendarea cursurilor în data respectivă, nici măcar acolo unde sunt secții de votare, pentru că activitățile se pot desfășura normal”, a declarat prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu.

În ceea ce privește Ziua Mondială a Educației, conducerea Inspectoratului Școlar Județean  Covasna a precizat că doar unitățile de învățământ din țară care au stabilit prin contractul colectiv de muncă unic încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ ca ziua de 5 octombrie să fie liberă pentru elevi și profesori vor fi închise.

„Sunt câteva județe în care a fost stabilit ca ziua respectivă să fie liberă, dar la noi nu este cazul. (…) Copiii vin la școală, profesorii sunt acolo și fiecare are un program anume, asta nu presupune că ar trebui să închidem școlile.”, a declarat inspectorul şcolar general Kiss Imre.

Potrivit acestuia, în data de 5 octombrie, în școlile din județul Covasna nu se vor ține ore de curs, însă se vor derula activități instructiv-educative.

 

Publicitate
banner we radio