Ştiri locale

Școlile covăsnene, invitate să se înscrie la „Ziua de Curățenie Națională”

Unitățile de învățământ din județul Covasna sunt invitate să se înscrie la „Ziua de Curățenie Națională”, care va fi organizată la nivel național sâmbătă, 16 septembrie, în organizarea Asociației „Let’s Do It, Romania!”.

Potrivit unei informări publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, proiectul contribuie la formarea unor comportamente responsabile față de mediul înconjurător, prin realizarea unor acțiuni civice individuale sau în echipă.

„În cadrul programului Săptămâna verde se realizează activități educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice și la protejarea mediului. Acest proiect, Ziua de Curăţenie Naţională 2023, permite dezvoltarea competențelor elevilor de investigare inter şi transdisciplinară a realității înconjurătoare şi formarea unor comportamente responsabile față de mediul înconjurător, prin realizarea unor acțiuni civice individuale şi/sau în echipă. Activitatea se va desfășura fără obligații financiare din partea unităților școlare, a cadrelor didactice, a elevilor sau părinților”, se arată pe site-ul IȘJ Covasna.

Aceeași sursă precizează că proiectul se derulează la nivel mondial în 191 de ţări, sub numele de „World Cleanup Day”, reăprezentând o activitate puternică de ecologizare, la care participă pe bază de voluntariat elevi şi cadre didactice din învățământul preuniversitar.

Anul trecut, la îndemnul Asociației „Let’s Do It, Romania!”, 160.165 de voluntari din toată țara s-au implicat în acțiuni de ecologizare, fiind adunați 188.628 de saci cu deșeuri, cântărind  1.320.000 de kilograme.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio