Ştiri locale

Școala Gimnazială „Nicolae Colan” s-a extins cu o nouă clădire multifuncţională

Noua clădire multifuncțională a Şcolii Gimnaziale „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe va găzdui o sală de evenimente, un cabinet de psihologie, o sală de sport, un laborator de informatică, o sală de conferințe cu o capacitate de 130 de locuri, grupuri sanitare, vestiare, o zonă de bucătărie și o nouă bibliotecă școlară.

În urma lucrărilor începute iniţial pentru o sală de sport la cea mai mare şcoală mixtă din Sfântu Gheorghe, lucrări însă neterminate până acum, clădirea a fost extinsă cu instalații moderne care oferă spații comunitare de învățare și facilități sportive, iar antreprenorul a finalizat lucrările interioare și exterioare.

Publicitate

Toate spațiile din clădire sunt dotate cu echipamente moderne de economisire a energiei, un nou sistem de încălzire și o nouă rețea electrică, ferestre și uși noi, izolație termică și becuri economice în sălile de clasă. În toate părțile clădirii au fost instalate detectoare de fum și sisteme de ventilație.

Mobilierul și grilele de ventilație vor sosi în curând, după care clădirea va putea fi inaugurată. Noua parte a clădirii va fi folosită de cei aproape 800 de copii și profesori care frecventează școala.

Lucrările au fost finanțate de Uniunea Europeană, pentru care Primăria Sfântu Gheorghe a câştigat o sumă totală de aproape 6 milioane de lei.

(Biroul de Imagine şi Comunicare al Primăriei Sfântu Gheorghe)

Publicitate
Publicitate
banner we radio