Ştiri locale

Şcoala din Comandău va fi reconstruită total de Consiliul Judeţean

Clădirea şcolii din Comandău, distrusă în mare parte de incendiul din data de 9 ianuarie, va fi reconstruită total, deoarece aceasta nu se mai poate renova. Aşa cum s-a afirmat la şedinţa operativă cu conducerea comunei Comandău de luni, 16 ianuarie, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a emis autorizaţia de construire pentru lucrările de intervenţie de primă necesitate, pentru ca să se poată reîncepe cursurile în corpul rămas neafectat.

„Dorim ca în acest an elevii şi preşcolarii din Comandău să poată merge la o şcoală nouă, în suprafaţă de o mie de metri pătraţi. Clădirea fără etaj va fi adaptată profilului clădirilor din Comandău şi din împrejurime. Însă, înainte de începerea efectivă a lucrărilor, este nevoie de obţinerea a numeroase autorizaţii. Potrivit planurilor noastre, lucrările de construcţie vor putea începe în luna mai. Corpul rămas va fi demolat şi vom construi o şcoală nouă care va corespunde normelor în vigoare” – a spus, în cadrul discuţiilor, Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna. După aprobarea bugetului, CJ Covasna va acorda un ajutor financiar de urgenţă pentru aceste lucrări. Între timp, consilierii judeţeni ai UDMR şi ai PCM au donat fiecare câte o sută lei pentru reconstrucţie.

Opra Béni Béla, directorul şcolii, a declarat că luni au fost reluate cursurile în corpul neafectat de incendiu, în condiţii vitrege şi că este nevoie urgentă de noua clădire a instituţiei de învăţământ. „Donaţiile pentru reabilitarea clădirii continuă să vină, pentru care suntem recunoscători şi ne bucurăm pentru orice donație, oricât de mică ar părea. În câteva zile, până în ziua de vineri, în cont au ajuns 300.000 de forinţi, 480 de euro şi 2800 de lei.”

Donaţiile sunt aşteptate în continuare în conturile de mai jos ale Asociaţiei Pro Comandău:

RON: RO10BTRLRONCRT0288651301

EUR: RO57BTRLEURCRT0288651301

HUF: RO70BTRLHUFCRT0288651301

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

\"intalnire

Publicitate
banner we radio