Ştiri locale

„Școala altfel” la Centrul de Cercetări Subacvatice de la Dalnic

Înscrierile pentru programul „Școala altfel” sunt în plină desfășurare, zeci de elevi din municipiul Sfântu Gheorghe fiind așteptați să participe în acest an la activitățile interactive desfășurate de Centrul de Cercetări Subacvatice de la Dalnic.

Dezvoltarea aprecierii, gândirea aprofundată și responsabilizarea noii generații sunt doar câteva dintre scopurile urmărite de reprezentanții Centrului de Cercetări Subacvatice, prin programul pregătit pentru „Școala Altfel”, iar dialogul pe teme ce țin de protecția mediului subacvatic, între copii și un scafandru aflat sub apă, este una dintre noutățile prin care aceștia speră să îi atragă și mai mult pe elevi.

De curând, lacul de la Dalnic a fost „dotat” cu microfon subacvatic și cameră de filmat, astfel putând fi transmise imagini și sonor pe un ecran aflat la suprafață, făcând posibilă monitorizarea interacțiunii dintre scafandri și public, sau dintre om și pești.

„Am început pregătirile pentru această vară, când vom avea o cameră video sau două,  subacvatice, astfel că vom putea vedea ce se întâmplă sub apă. Mai mult, vom putea chiar comunica în direct cu vizitatorii (…) Scopul este acela de a explica părinților ce se întâmplă sub apă în momentul în care copiii lor interacționează cu peștii. Bineînțeles, este o primă încercare anul acesta, pe care o vom perfecționa până în luna iunie, când dorim să deschidem sezonul”, a precizat în cadrul unei transmisiuni subacvatice, directorul Centrului, scafandrul Szabó Jenő.

Potrivit acestuia, copiii urmăresc în direct scenele subacvatice și pot interveni oricând punând întrebări scafandrului aflat sub apă prin intermediul unui difuzor subacvatic.

Programul a fost elaborat pe baza principiilor reunite sub genericul „Învățare prin descoperire”, și vine în continuarea unui proiect mai amplu intitulat „Dr. Peștișor” și derulat în vara anului trecut, în cadrul căruia aproximativ 150 de copii au beneficiat de sesiuni de terapie multisenzorială.

Înscrierile grupurilor de elevi sunt în plină desfășurare, în luna aprilie fiind anunțată participarea a zeci de copii din Sfântu Gheorghe.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio