Ştiri

VIDEO. Sclavi la mafia lemnului. Cinci persoane legate cu lanțuri, găsite în timpul descinderilor din Argeș

40 de percheziţii au loc la această oră într-o localitate din Argeş. Este vizată o reţea care se ocupa cu trafic de persoane, printre care şi minori. O parte dintre victime erau răpite de pe stradă, din locuri publice. Procurorii vorbesc despre metode de tortură la care suspecţii apelau pentru a ţine minorii într-o fermă din judeţul Argeş. De exemplu, copiii erau ţinuţi în lanţuri, încuiaţi pe timpul nopţii. Ei erau obligaţi să muncească pentru suspecţi în gospodărie sau să cerşească. Cel puţin cinci persoane au fost găsite în timpul percheziţiilor de la ferma din Argeş. Vor fi duse şi ele la audieri, la sediul DIICOT Piteşti.

Din primele informații primite de la anchetatori se pare că persoanele care făceau parte din aceast grup infracțional organizat au racolat peste 40 de persoane minore și majore pe care le-au obligat să muncească pentru suspecți în gospodărie, dar și pentru tăierea ilegală de lemne, și de asemenea i-au obligat să cerșească.

Publicitate

Traficanții ar fi recrutat inclusiv între care copii, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice sau cu situaţii materiale precare, pe care le-ar fi obligat să cerşească sau să facă diverse activităţi gospodăreşti în locuinţele suspecţilor. Aceștia erau bătuți cu pumnii, cu picioarele sau cu biciul. În unele cazuri, victimele erau răpite de lângă biserici sau gări sau chiar din locuinţele lor, potrivit News.ro.

„În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judeţele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Detaliile acestui caz sunt șocante, în sensul în care procurorii descriu chiar și metodele de tortură la care suspecții apelau pentru a reuși să țină acești minori într-o fermă din județul Argeș. Anchetatorii spun că copiii erau ținuți în lanțuri, încuiați pe timpul nopții, bătuți și udați cu apă rece.

Perchezițiile sunt în plină desfășurare, urmează să fie duse la audieri 40 de persoane. O parte dintre victime erau răpite de pe stradă, din locuri publice. Rețeaua era una destul de extinsă și funcționa din 2008, perioadă în care au răpit și forțat mai multe persoane minore să lucreze munci fizice grele și să meargă la cerșit în diverse orașe mai mari din țară.

Publicitate
Publicitate
banner we radio