Ştiri

Schimbări în sistemul cardului de sănătate

Cardul de sănătate funcționează cu sincope pentru a patra zi la rând. CNAS spune că a pornit sistemul joi la prânz și că face o evaluare a lui pe baza informațiilor din țară. Însă medicii de familie spun că există în continuare întreruperi și că vor da în judecată Casa din cauza blocajului.

Casa de Sănătate și Guvernul lucrează împreună la o hotărâre de guvern prin care să relaxeze legislația astfel încât serviciile medicale neînregistrate din cauza sincopelor din sistem să poată fi introduse în baza de date într-un interval de timp mai mare decât cel care este acum în vigoare de trei zile.

Publicitate

Rodica Tănăsescu, președintele Societății Naționale pentru Medicina Familiei: „Vom acționa în instanță aceste situații ca un atac la sănătatea pacienților.”

Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: „Așa cum s-a anunțat în urmă cu puțină vreme, sistemul a fost readus în stare de funcționare, în același timnp încercăm să avem și un backup pentru a ne asigura că nu mai sunt probleme. De aceea MS și CNAS lucrează în regim de urgență la elaborarea unui proiect de hotărâre de guvern care să permită relaxarea regimului de raportare și validare a serviciilor efectuarte în intervalul de timp de la apariția incidentului până la funcționarea acestuia.”

Publicitate
banner we radio