Ştiri

Schimbări majore pentru șoferi. Poliţa RCA va fi plătită în rate

Poliţa RCA va fi plătită în rate, iar şoferii vor putea alege să încheie asigurarea obligatorie pe o perioadă de la o lună până la un an.

În plus, în caz de accident, şoferii ar putea fi despăgubiţi direct de asigurătorul care le-a vândut poliţa, nu de cel al şoferului vinovat, scrie a1.ro.

Publicitate

Sunt doar câteva dintre prevederile noului proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se modifică legea RCA. Documentul poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice.

Pentru a calcula polița RCA, asiguratorul va ține cont de istoricul de accidente al maşinii din ultimii cinci ani. După ce află preţul, şoferul va putea să aleagă să îşi facă asigurare doar pentru o lună sau să plătească în rate.

Punctul slab al legii rămâne preţul de referinţă pentru asigurarea obligatorie. Subiect tabu în proiectul de ordonanţă de urgenţă. intra carton Mai ales, după ce în ultimul an, pentru persoanele fizice preţul unei poliţe a crescut cu până la 40-50%.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea RCA se află în consultare publică pe site-ul Ministerului Finanţelor. Documentul ar putea ajunge pe masa executivului pentru aprobare, chiar înainte de protestul naţional al transportatorilor, anunţat pentru 15 septembrie. Aproximativ 100.000 de transportatori vor protesta, blocând circulaţia, în mai multe oraşe, în ziua mitingul impotriva RCA.

Publicitate
Publicitate
banner we radio