Info Trafic, Ştiri locale

Schimbare de trafic în jurul magazinului Şugaş

Proiectul de fluidizare a traficului elaborat pentru zona din jurul magazinului Șugaș afectează, printre alții locuitorii celor 27 de blocuri din zonă. Observațiile legate de cele două variante ale proiectului pot fi depuse la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe până la data de 29 iunie.

În ultimul timp, traficul din zona străzilor Gróf Mikó Imre, Gödri Ferenc, Bánki Donát și Bem József a devenit aglomerată, datorită creșterii numărului de autoturisme, precum și a numărului de instituții și unități comerciale din zonă.

Publicitate

Pentru ameliorarea acestei situații neplăcute, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a comandat un studiu de fluidizare a traficului în această zonă. Rezultatul studiului arată două variante de propunere de soluții. Cele două variante se diferă într-o măsură foarte mică și sunt afișate pe intrările celor 27 blocuri afectate în mod direct.

Strada Tavaszi Sándor va avea sens unic în ambele variante, dar în prima variantă, partea superioară a drumului, adică partea între strada Bánki Donát și magazinul Jysk va rămâne cu două sensuri. Astfel, zona delimitată de blocuri (parcare Jysk, terenul de joacă) va putea fi accesată dinspre strada Bánki Donát și părăsită în aceeași direcție. Cei care ies din această zonă în direcția străzii Tavaszi Sándor, vor putea accesa și străzile Gödri Ferenc și Gróf Mikó Imre.

Conform celei de a doua variante, întreaga strada Tavaszi Sándor va avea sens unic, accesarea zonei sus-menționate va fi posibilă de pe strada Bánki Donát, însă din zonă se vor putea accesa în același mod străzile Gödri Ferenc, Gróf Mikó Imre, precum și strada Bem József din spatele magazinului Șugaș. În secția de drum de pe lângă magazinul Jysk va fi desființat traficul cu două sensuri, cu speranța că această măsură va soluționa aglomerațiile.

Prin impunerea sensului unic pe străzi, dorim să punem capăt aglomerațiilor de trafic, însă acest lucru ar rezulta în creșterea distanței parcurse între zonele menționate mai sus. Niciuna dintre variantele propuse nu ar rezulta în desființarea locurilor de parcare.

Locuitorii afectați își pot exprima opiniile în relație cu cele două variante și pot aduce argumente pentru acestea. În cazul în care aveți sugestii sau observații în legătură cu proiectele, acestea pot fi depuse în scris la Compartimentul de Relații cu Publicul, Informații și Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, sau pot fi trimise prin e-mail la adresa info@sepsi.ro, până la data de 29 iunie.

În urma evaluării sugestiilor și observațiilor depuse de locuitori, va avea loc o analiză finală împreună cu firma proiectantă, conform căreia va fi pusă în practică reorganizarea traficului.

 

 

Publicitate
banner we radio