Ştiri locale

Schimb de experiență între Poliția Covasna și Poliția Spaniolă: succes în colaborarea internațională

În perioada 27 – 31 mai, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna a găzduit un schimb de experiență cu un reprezentant al Poliției din Pamplona. Acest eveniment a constat în vizita unui expert criminalist din cadrul Brigăzii de Poliție Criminalistică Pamplona, oferindu-i oportunitatea de a se familiariza cu tehnicile investigative și echipamentele de ultimă generație utilizate de colegii săi români.

Vizita crimnalistului din Spania a fost precedată de o săptămână în care un criminalist de la I.P.J. Covasna a fost găzduit de omologii săi din cadrul Poliției Spaniole, facilitând astfel înțelegerea reciprocă și consolidarea schimbului de bune practici.

Săptămâna de activități a început cu o vizită la Institutul Național de Criminalistică, care coordonează și îndrumă activitatea structurilor criminalistice de la nivel teritorial. Aici, expertul spaniol a avut ocazia să vadă cum sunt implementate cele mai avansate tehnici și metodologii în investigarea criminalistică.

Pe parcursul săptămânii, programul vizitei a inclus o serie de activități variate și instructive:

•           Familiarizarea cu tehnicile investigative: Expertul criminalist spaniol a asistat la demonstrații detaliate ale metodelor de investigare utilizate de Serviciul Criminalistic al Poliției Covasna. Acestea au inclus utilizarea echipamentelor avansate pentru colectarea și analizarea probelor, oferind o perspectivă practică asupra modului în care tehnologia modernă este integrată în procesele de investigație.

•           Prezentarea aparaturii din dotarea Serviciului Criminalistic: Vizitatorul a avut ocazia să exploreze echipamentele și tehnologiile folosite de criminaliștii din Covasna. Aceasta a inclus demonstrații ale dispozitivelor de prelevare și analiză a probelor și instrumentelor de investigație care contribuie la soluționarea eficientă a cazurilor.

•           Familiarizarea cu structurile operative: Expertul a întâlnit reprezentanți ai structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, observând în mod direct modul în care acestea acționează în practică, oferind o mai bună înțelegere a dinamicii și organizării interne.

•           Prezentarea partenerilor instituționali: Programul a inclus și întâlniri cu partenerii instituționali ai Poliției Covasna, care joacă un rol crucial în aplicarea legii. Aceste întâlniri au facilitat o înțelegere mai profundă a modului de cooperare și coordonare dintre diversele entități implicate în menținerea ordinii și siguranței publice.

Acest schimb de experiență s-a dovedit a fi o oportunitate excelentă pentru ambele părți de a învăța și de a îmbunătăți metodele și procedurile de lucru în domeniul criminalisticii. S-a remarcat și faptul că echipamentele și procedurile utilizate de ambele părți sunt la fel de moderne și eficiente, contribuind semnificativ la identificarea și prinderea infractorilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Covasna este recunoscător pentru oportunitatea unor astfel de colaborări și rămâne angajat să susțină și să promoveze initiative similare. Aceste schimburi de experiență contribuie la creșterea eficienței în aplicarea legii și la întărirea relațiilor internaționale în domeniul poliției, asigurând astfel un climat de siguranță și ordine publică pentru comunitate.

(IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio