Ştiri locale

Scenariile de funcționare ale şcolilor şi grădiniţelor din judeţ pentru săptămâna 1-5 martie

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a comunicat scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județ, pentru săptămâna 1-5 martie.

Astfel, după centralizarea datelor primite de la Direcția de Sănătate Publică, în 237 de școli, grădinițe și licee din județ cursurile se vor desfășura față în față, conform scenariului verde, în vreme ce restul de 66 rămân în scenariul galben, ceea ce presupune că elevii claselor V-VII și IX-XI vor continua să studieze în sistem online.

Publicitate

Aproape jumătate dintre unitățile de învățământ aflate în scenariul galben sunt din Sfântu Gheorghe.

Click AICI ca să descarci tabelul complet cu scenariile de la unităţile de învăţământ din judeţ

Totodată, un număr de 7 clase/grupe se află în prezent în scenariul roșu, iar întreg procesul educativ se desfășoară online, după confirmarea unor cazuri de Covid-19 în rândul elevilor sau cadrelor didactice.

Conform datelor publicate pe site-ul IȘJ Covasna, nu se vor prezenta fizic la ore, până în data de 5 martie, elevii clasei I A de la Școala Gimnazială „Váradi József”, cei ai clasei a IV-a B de la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” și cei ai clasei pregătitoare R de la Liceul Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, după ce un elev, respectiv două cadre didactice s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, clasa a III-a B de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe a fost plasată în scenariul roșu până în data de 10 martie după confirmarea unui caz de coronavirus în rândul elevilor, iar elevii clasei a II-a C de la Școala Gimnazială „Gaál Mózes” din Baraolt se află în scenariul roșu până în data de 11 martie.

Elevii clasei I B de la Școala Primară „George Coșbuc” din Zagon revin fizic la ore după data de 2 martie, iar grupa mijlocie de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Târgu Secuiesc va relua procesul educativ față în față după data de 3 martie.

Reamintim că datele privind unitățile de învățământ din județ în care există clase cu activitatea față în față suspendată sunt actualizate zilnic, până la ora 16:30, și pot fi verificate AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio