Ştiri locale

Scafandrii au găsit trupul tânărului înecat în lacul de la Pădureni

UPDATE ISU Covasna duminică, ora 10:50:

În această dimineață căutările tânărului dispărut în lacul din localitatea Padureni  au fost reluate de pompierii covăsneni, în cooperare cu un echipaj de scafandri militari din cadrul ISU Bacău.

După mai bine de o oră, scafandrii au adus la mal trupul neînsuflețit al tânărului.

Pentru a evita astfel de evenimente tragice, ISU Covasna recomandă să respectați următoarele măsuri:

🔴 nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

🔴 nu intrați în apa rece după expunere la soare;

🔴 nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

🔴 nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitate

🔴 scăldați-vă doar în locurile special amenajate în acest sens;

🔴 dacă nu știți să înotați foarte bine, nu vă aventurați în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiți în acest scop doar bazinele special amenajate și supravegheate de personal calificat;

🔴 nu vă scăldați în râuri, lacuri, canale de irigații ale râurilor, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenții sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci.

În cazul în care observați o persoană care se află în pericol de înec, încercați să o salvați, fără a vă pune viața în pericol. Solicitați intervenția salvatorilor la numărul de urgență 112.

Ştirea iniţială:

Un tânăr în vârstă de 18 ani, care s-a înecat sâmbătă în lacul de la Pădureni, este în continuare de negăsit.

Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Lt. Marius Tolvaj, ne-a precizat că pompierii militari, împreună cu un echipaj de căutare-salvare, ajutați de un scafandru militar l-au căutat pe tânăr în apele lacului mai bine de 3 ore.

„Am fost solicitați printr-un apel la 112, în jurul orei 17:38, despre o persoană posibil înecată in lacul din localitatea Padureni. La fața locului s-au deplasat un echipaj de pompieri cu o barcă pneumatică, o ambulanță SMURD și un echipaj cu medic din cadrul SAJ. Din primele informații, pompierii militari caută în apele lacului un tânăr de aproximativ 18 ani”, ne-a precizat Lt. Marius Tolvaj.

Acesta a precizat că misiunea de căutare a fost sistată la ora 21:00, odată cu lăsarea întunericului, și va fi reluată  duminică, la prima oră.

(Ioana Ardeleanu)

Foto: ISU Covasna

Publicitate