Ştiri locale

FOTO. Șase covăsneni născuți în anul Marii Uniri, sărbătoriți de Ministerul Afacerilor Interne

Șase covăsneni născuți în anul Marii Uniri au fost sărbătoriți zilele acestea de prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, și șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne: reprezentantul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, comisar șef de poliție Eugen Palade, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna, lt. col. Adrian Nichifor, și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, lt.col. Constantin Adrian Năstuță.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul campaniei „O viaţă cât un centenar” inițiată de Ministerul Afacerilor Interne, în contextul sărbătoririi în acest an a Centenarului Marii Uniri, și care îi aduce în atenție pe cei care în acest an aniversează un veac de existență.

Publicitate

Cele șase persoane care au împlinit sau urmează să împlinească în acest an un secol de existență sunt: Kolumbán Juliánna din comuna Brăduț, Minarik Vilma din comuna Chichiș, Macovei Elena și Ördög Ilona din orașul Covasna, Victoria Băilă și cpt.(rtr.) Dionisie Bularca din orașul Întorsura Buzăului.

Covăsnenii, născuți în anul 1918, au primit câte o scrisoare de felicitare din partea ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, un tricolor, o insignă cu inscripția „Centenar 100” și un buchet de flori.

Centenarii covăsneni au primit vizita autorităților încântați și vizibil emoționați. Ajunși la onorabila vârstă (majoritatea dintre ei sunt plini de vitalitate și cu o memorie impresionantă), ei au povestit istoria unui secol de existență trăită cu bucurii, dar și cu greutăți și necazuri.

Aceștia se bucură de vizita nepoților, a strănepoților și chiar a stră-strănepoților, iar în lipsa acestora, de cea a vecinilor.

Având în vedere unele probleme de sănătate care le îngreunează existența, cei șase covăsneni au parte de sprijinul necondiționat al copiilor sau al vecinilor, care îi îngrijesc și se preocupă în fiecare zi să nu le lipsească nimic.

Mulțumim și pe această cale persoanelor care sunt alături de acești oameni minunați și totodată, sărbătoriților pentru primirea călduroasă și ospitalitate, și le dorim multă sănătate, putere și bucurii.

(Cancelaria Prefectului)

 

Publicitate
banner we radio