Ştiri locale

Șase bărbați din Vâlcele, reținuți de polițiștii brașoveni pentru furt calificat

Șase bărbați din comuna Vâlcele au fost reținuți de polițiștii brașoveni, fiind cercetați pentru furt calificat, după ce săptămâna trecută, joi, ar fi forțat intrarea unei clădiri de birouri din municipiul Brașov, de unde au încercat să sustragă mai multe bunuri.

Potrivit IPJ Brașov, bărbații s-au speriat și au fugit după declanșarea sistemului de alarmă al societății, unul dintre făptași, un bărbat de 31 de ani din Vâlcele, fiind prins 3 zile mai târziu. Ulterior, oamenii legii au stabilit că la spargere au luat parte 6 persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 43 de ani, toți din comuna covăsneană Vâlcele.

Publicitate

„În data de 23 martie, în jurul orei 05:00, polițiștii au fost sesizați de către reprezentantul unei societăți despre faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea ușilor, în clădirea de birouri a societății, amplasată pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov, de unde au încercat să sustragă mai multe bunuri, pe care le-au abandonat în momentul în care s-a declanșat sistemul de alarmă. La fața locului au fost efectuate cercetări, în urma cărora a rezultat că autorii au reușit totuși să sustragă mai multe bunuri înainte de a se declanșa sistemul de alarmă și de a părăsi locul comiterii faptei (…) În data de 29 martie s-a reușit identificarea unei persoanei bănuită de comiterea furtului, un bărbat de 31 de ani, din comuna Vâlcele, județul Covasna. Ulterior, cercetările au fost extinse și s-a stabilit că la comiterea faptei cercetate ar fi participat alte 5 persoane, bărbați cu vârste cuprinse între 23 de ani si 43 ani, toți din comuna Vâlcele,  de la două dintre acestea fiind recuperată o parte din bunurile sustrase”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Cei 6 bărbați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Brașov, iar ulterior au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea acestora pentru furt calificat.

(Ioana Ardeleanu)

Foto arhiva

Publicitate
banner we radio