Ştiri locale

Șase angajați ai Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe confirmaţi cu COVID-19

Șase angajați din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe au fost diagnosticați pozitiv COVID-19 în cursul săptămânii trecute, patru dintre aceștia fiind în prezent internați sub supraveghere medicală.

Managerul Spitalului, András-Nagy Róbert, ne-a declarat că este vorba despre trei asistenți, două infirmiere şi o femeie de serviciu, toți cu simptomatologie ușoară spre medie, o parte din activitatea personalului infectat fiind preluată de alți angajați.

Acesta ne-a mai precizat că a fost demarată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili modul în care s-au infectat cei 6 angajați, fiind exclusă varianta ca virusul să fi fost contractat de la unul dintre pacienţi.

„Sunt șase persoane, respectiv trei asistenți, două infirmiere și o femeie de serviciu. Doi dintre ei sunt deja acasă, patru sunt încă aici sub observație, au o simptomatologie ușoară spre medie. Deci sunt mai ok, nu au fost forme grave. Personalul care a fost infectat a fost înlocuit, locul a fost preluat de alți colegi, deci în momentul de față am încercat să suplinim parțial locurile lăsate libere, încă trebuie să mai găsim soluții pe partea de personal ajutător. Asistenții au fost înlocuiți, nu s-a blocat activitatea, nu s-a închis secția. Noi am făcut o anchetă epidemiologică internă și nu putem să spunem că rădăcina este de la pacienți”, a explicat András-Nagy Róbert.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaților Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe a fost confirmat oficial în data de 22 martie, Secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri fiind plasate în carantină.

Ulterior, alte patru cadre medicale care lucrau în aceste secţii au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital.

În data de 26 martie şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a fost plasată în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient, iar la începutul lunii aprilie, în urma testelor periodice efectuate în rândul întregului personal al Spitalului, alte 20 din cele 38 de cadre medicale de la Secţia de Terapie Intensivă au fost diagnosticate pozitiv.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate