Ştiri locale

Săptămânal sunt vandalizate 2-3 puncte de colectare dintre cele închise recent

Pagubele nu au niciodată un vinovat, se plânge directorul societăţii de salubritate TEGA S.A., Máthé László, după ce și punctele de colectare închise recent în Sfântu Gheorghe au fost deteriorate.

„Întrucât mecanismul de închidere a punctelor de colectare era în permanență spart, iar aparatura electronică și bateria care le acționa erau sustrase, am decis că, pentru a-i scuti pe locuitori să nu mai umble prin gunoaie, mai bine le reconstruim și facilităm eliminarea deșeurilor prin amplasarea lor în exterior. Problema este că s-au produs în continuare pagube: din păcate, nici acum nu vede nimeni ce se întâmplă, că cineva deteriorează punctele de colectare”, a declarat directorul TEGA.

Máthé László a declarat că TEGA curăță zilnic toate punctele de colectare închise din județ, dar, în ciuda acestui lucru, există constant plângeri cu privire la gunoiul vărsat sau la persoane neautorizate care se află în interiorul punctelor de colectare.

„Nu vom reuși să oprim scormonirea gunoaielor – nu este o problemă de salubritate publică, este o problemă mult mai complexă. Ceea ce putem face este să curățăm, iar dacă se deteriorează lacătul să-l reparăm. TEGA nu este o forță de ordine publică, nu avem oamenii, timpul sau banii pentru a fi prezenţi mereu la fiecare punct de colectare. Mulți oameni pot lua acest lucru ca pe o insultă, dar aici doar locuitorii pot ajuta, arătând cu degetul spre persoana care deteriorează proprietatea sau, dacă le este frică, pot suna la poliție. Da, se poate întâmpla și ca poliția să nu ajungă la timp, dar odată tot îl va prinde pe infractor în flagrant. Trebuie să spun că este și în interesul locuitorilor: și ei trebuie să meargă la punctul de colectare, și ei sunt întâmpinați de mizerie. Este o responsabilitate comună: îi îndemn pe toți să raporteze la poliție, pentru că nu cred că toate sesizările rămân fără răspuns. Acesta este orașul nostru, deșeurile noastre, responsabilitatea noastră”, a subliniat Máthé László.

Anul acesta, TEGA a închis 64 puncte de colectare în Sfântu Gheorghe, dintre care săptămânal se vandalizează 2-3.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

Publicitate
banner we radio