Ştiri locale

Săptămâna aceasta are loc la Sfântu Gheorghe a 32-a Gală a tinerilor laureaţi

Centrul de Cultură Arcuş şi Institutul Liszt din Sfântu Gheorghe organizează în această săptămână cea de a 32-a ediţie a „Galei tinerilor laureaţi”, manifestare cultural-artistică în care sunt reuniţi anual elevi şi studenţi din ţară, premiaţi la festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale.

Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 mai, timp în care vor avea loc recitaluri de muzică clasică pe diferite instrumente (pian, chitară, clarinet, flaut, trompetă, percuție și canto).

Publicitate

Potrivit organizatorilor, participanţii ediţiei sunt elevi de la Colegiul Național „George Enescu” din București, Liceul de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe și de la Școala Populară de Arte și Meserii Sfântu Gheorghe: Kádár János Balázs, Irina Arnăutu, Anita Stoica, Kakasi Zsuzsanna, Anastasia Cismas, Iosif Mirea, Vajda Gergő, Matei Lăbunț, Maria Ciobănaș, Kádár Lia, Molnár Kitti, Ivanitzki Krisztina, Sebestyén-Lázár Kata, Chris Cioacă, Máthé Izabella, Bartha Botond și Mátyás Attila.

Alături de ei se vor afla şi profesorii îndrumători și acompaniatori: Nicolae Dumitru, Corina Mocanu, Kőmíves Bokor Zsuzsa, Gábor Szabolcs, Kakasi Zsolt, Oláh Badi Alpár, Szép Szilamér, Császár Katalin, Ráduly Zsófia și Kertész János.

„Repertoriul cântat este impresionant, în program sunt lucrări de Carl Maria von Weber, Luis de Navarez, Heitor Villa Lobos, Serghei Rahmaninov, Serghei Prokofiev, Wolfgang Amadeus Mozart, Felicia Donceanu, Frantz Liszt, Johannes Brahms, George Enescu, Johann Sebastian Bach, Frederic Chopin, Moritz Moszkowski, Claude Debussy, Samuil Majkapar, Leo Weiner, Wilhelm Popp, Vasile Jianu, Carl Czerny, Muzio Clementi, Felix Mendellsohn-Bartoldy și Pablo Sarasate”, scriu reprezentanţii Centrului de Cultură Arcuş pe pagina de Facebook dedicată evenimentului.

Concertele vor avea loc în zilele de joi şi vineri, de la ora 17:00, iar decernarea premiilor este programată să aibă loc sâmbătă, de la ora 11:00, în sala de concerte a Centrului de Cultură Arcuș (str. Oltului nr. 6). Organizatorii transmit că intrareala eveniment este liberă.

Gala tinerilor laureaţi este parte a programului „Perspective europene” şi a fost iniţiată în anul 1991 cu scopul de a pune melomanii din judeţul Covasna în contact direct cu valorile artei interpretative naţionale, dar şi pentru a promova talentele locale în circuitul naţional de valori.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio